Õiguskantsler nõuab Tallinnalt prügihinna alandamist

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õiguskantsler Ülle Madise.
Õiguskantsler Ülle Madise. Foto: Tairo Lutter

Õiguskantsler nõuab, et Tallinn viiks jäätmehoolduseeskirja kooskõlla seadustega ja lõpetaks elanikelt ebaseadusliku lisatasu võtmise.

Õiguskantsler Ülle Madise juhib Tallinna linnavolikogu esimehele Mihhail Kõlvartile saadetud kirjas linnavõimude tähelepanu sellele, et Tallinn on ebaseaduslikult delegeerinud jäätmeveo teenustasu suuruse määramise linna keskkonnaametile. Seaduse järgi saab seesugust tasu kehtestada vaid linnavolikogu.

Lisaks on Tallinna keskkonnaamet kehtiva, kuid õiguskantsleri hinnangul ebaseadusliku jäätmehoolduseeskirja alusel lisanud elanike prügiarvetele lisatasu registri pidamise ja arvete esitamise eest. Konkurentsiameti arvutuste kohaselt on Tallinn sel viisil lisanud prügiveoteenuse hinnale ligi 40 protsenti lisatasu.

«Põhiseaduse järgi saab rahalisi kohustusi kindlaks määrata seadusega või seaduse alusel nii, et on viidatud hinnakujunduse kriteeriumitele. Praegusel juhul on Tallinn kehtestanud prügiveo lisatasu ametkondliku käskkirjaga otsustuskorras, kuigi seadus seesugust lisatasu ette ei näe,» selgitas õiguskantsler.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles