Foto ja video: Keskerakond pani paika viimased neli linnaosavanemat kaheksast (1)

Kadri Kuulpak
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Keskerakonna Tallinna piirkonna nõukogu kinnitas Kesklinna, Pirita, Nõmme ja Kristiine linnaosa vanemate kandidaadid, seega on tänaseks selgunud kõigi linnaosade võimalikud tulevased juhid.

Nõukogu esimehe Jüri Ratase ja Tallinna linnapea Taavi Aasa ettepanekul kinnitati Kesklinna linnaosavanemakandidaadiks Vladimir Svet, Nõmme linnaosa hakkaks juhtima Grete Šillis, Piritat Alina Tubli ja Kristiinet Jaanus Riibe.

Keskerakonna Tallinna nõukogu esimees Jüri Ratas sõnas, et linnavalitsuse koostamisel ja linnaosajuhtide valimisel peeti oluliseks, et nende hulgas oleksid võimekad inimesed, kelle seas valitseks tasakaal kogemuste ja uute ideede vahel. «Keskerakond on Eestis olnud alati see jõud, mis on toonud noori ja aktiivseid inimesi poliitikasse. Nende hulgast on sirgunud väga palju praeguseid tippe poliitikas ja usun, et nii saab see olema ka meie tänaste kandidaatidega,» ütles Ratas.

Ta lisas, et linnaosavanema kandidaadid on tõestanud ennast koostöövõimeliste ja toimekate inimestena, kellel on töökogemusi nii linnaasutustes kui ka riigi tasandil. «Neil on selleks vastutusrikkaks ametiks kindlasti head eeldused, aga ka uued ja värsked mõtted, mida Tallinna elanike heaks ära teha. Olen kindel, et nad teevad tugevat tööd, et ühendada Tallinna kogukondi ja arendada elukeskkonda.»

Linnapea Taavi Aas sõnas, et nagu linnavalitsuses, on ka linnaosavanema kandidaatide seas nii neid, kes on suurte kogemustega ja näidanud ennast võimekate juhtidena, kui ka inimesi, kes tulevad linnasüsteemi uute ja värskete ideedega. «Linnaosavanemateks on läbi aegade kutsutud noori ja teotahtelisi inimesi. Linnaosavanema vastutusrikast positsiooni on täitnud paljud tänased kogenud linnajuhid ning riigikogulased. Olen kindel, et uued linnaosavanemad tõestavad ennast edukalt oma ametis ja eelkõige muidugi Tallinna elanike silmis,» tõi Aas välja.

Möödunud teisipäeval, 14. novembril kinnitati esimesed neli linnaosavanemat. Tallinna suurima linnaosa – Lasnamäe – juhina jätkab ettepaneku kohaselt Maria Jufereva. Samuti jätkavad Haabersti ja Põhja-Tallinna linnaosavanem, kelleks on vastavalt Marek Jürgenson ja Raimond Kaljulaid. Mustamäe linnaosavanema kandidaadiks nimetati Lauri Laats, kes on töötanud nii Mustamäe linnaosavanemana kui ka linnavolikogu aseesimehena.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles