Haridusamet: klassikomplektide arv selgub septembri alguseks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tühi klass
Tühi klass Foto: Elmo Riig / Sakala

Ehkki praegu räägitakse vajadusest avada Nõmmel valitseva koolikohtade nappuse tõttu Rahumäe põhikoolis ka neljas 1. klass, selgub lõplik klassikomplektide arv alles sügiseks, kui kõik vanemad on neile pakutud koolikohad ka kinnitanud, kinnitas haridusamet.

«Haridusamet ei määra praegu mitte klassikomplektide arvu, vaid õpilastele kodulähedasi koole. Klassikomplektide arv sõltub lõppkokkuvõtteks siiski nende laste arvust, kelle vanemad ka reaalselt Nõmmel koolikoha vastu võtavad,» selgitas haridusameti elukohajärgse kooli määramise komisjoni aseesimees Viivi Lokk.

Lisaks tuleb koolikohad määrata ka neile ligi 600 lapsele, kes tegelikult seda ei vaja, sest elavad välismaal, asuvad õppima era- või riigikoolidesse või saavad koolipikendust. «Seega on klassikomplektide tegelik vajadus selge alles septembri alguseks, mil on täpselt teada, kui palju lapsi tegelikult kooli tuleb.»

«Korduvalt on päritud, kas Nõmmel, Pirital, Kesklinnas ja mujal on koolikohti vähemaks jäänud. Kui varem oli hoolekogude ettepanekul võimalus neis koolides, kuhu soovijaid oli rohkem, suurendada õpilaste arvu klassis 30-32-ni, siis uus põhikooli ja gümnaasiumiseadus kehtestab piirmääraks 26 õpilast klassis, seda arvu ületada ei saa. Seetõttu tulebki avada senisest rohkem klassikomplekte,» rääkis Lokk.

Ta kinnitas, et komisjon määrab lastele elukohajärgse kooli võimalikult kodu lähedal ning arvestades maksimaalselt lapsevanemate soove.

Lapsevanemad saavad teate määratud koolist hiljemalt 10. juunil, loodetavasti aga juba varem.

Algselt vaid kaks 1. klassi avada kavatsenud Rahumäe põhikool on linna survel sunnitud ilmselt avama neli paralleeli, et kõik Nõmme lapsed koduläheduse põhimõttel kooli saaksid. Põhikooli direktor Matti Martinson ütles, et kui esialgu otsustatud kolmas paralleel alustaks tunde ruumipuuduse tõttu kell 12, siis neljandale tekiks vaba klass alles kell 14. Samuti tekivad koolil probleemid garderoobi ja toitlustamisega.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles