Sultsi kasiinosaarte detailplaneering jõudis avaliku väljapanekuni

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paljassaare tehissaared.
Paljassaare tehissaared. Foto: Linnavalitsuse pressiteenistus

Paljassaare tehissaarte detailplaneeringuga saab kuni 19. detsembrini tutvuda Tallinna linnavalitsuse teenindussaalis (Vabaduse väljak 7) või Põhja-Tallinna valitsuse infosaalis (Niine tn 2).

Abilinnapea Andrei Novikovi sõnul on veel mõni aeg tagasi ulmeprojektiks tituleeritud visioonist saamas käega katsutav reaalsus. «Tehissaartel on potentsiaal sobituda hästi perspektiivse Paljassaare sadamaala kasutusotstarbe muutumisega kaasaegseks elu- ja ärikeskkonnaks ning teisalt kujuneda Tallinna üheks oluliseks vaatamisväärtuseks ja vaba aja veetmise kohaks,» ütles Novikov.

Põhja-Tallinnas asuva 27,98 hektari suuruse maa-ala kohta koostatud Paljassaare tehissaarte detailplaneering annab võimaluse rajada Paljassaare sadama akvatooriumi ja Tallinna lahe alale kolm omavahel ühendatud tehissaart, kuhu on kavandatud üks kuni üheksakorruseline maa-aluse korrusega ärihoone, üks kuni neljakorruseline maa-aluse korrusega ärihoone ja üks ühekorruseline ärihoone. Lisaks on kavandatud ka jahisadam ning rannapark koos kõrghaljastuse ja rannaga ning linnusaar.

Detailplaneeringu koostas K-Projekt AS. Detailplaneeringuga on võimalik tutvuda ka elektroonselt Tallinna planeeringute registris, detailplaneeringu number on DP032210.

Linnavalitsus algatas Paljassaare tehissaare detailplaneeringu 4. novembril 2009 Märt Sultsi avalduse alusel. Tollase koolidirektori ja tänase riigikogu liikme Sultsi plaan sai alguse mõttest rajada linnast veidi eemale atraktiivne hasartmängukeskus ning sellega kõik Tallinnas tegutsevad kasiinod välja suretada. Kasiinosaarelt saadava tulu lubas Sults kulutada Tallinna koolide hüvanguks.

Tänaseks on tehissaare planeeringumenetlus kestnud veidi üle kaheksa aasta. Pärast avalikku väljapanekut ootab ees veel avalik arutelu, võimalike ettepanekute ja vastuväidete menetlemine ning lõpuks kehtestamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles