Linnavalitsus kohtus Reidi tee küsimuses keskkonnaaktivistidega

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadriorus avaldati meelt kavandatava Reidi tee vastu.
Kadriorus avaldati meelt kavandatava Reidi tee vastu. Foto: Liis Treimann

Tallinna linnavalitsus pidas täna Reidi tee teemalise kohtumise keskkonnaaktivistidega, kus osapooled möönsid edasise koostöö vajadust ja arutlesid alternatiivsete trassilahenduse üle.

Kohtumisel tutvustas K-Projekti esindaja võimalikke trassinihutamisi ja võimalusi säästa puid, vahendas linnavalitsuse pressiteenistus. Linnapea Taavi Aas osutas, et trassinihutamise puhul on peamiseks probleemiks tehnovõrkude paigutus ja ühest suunast trassi nihutades on tõenäoline, et tuleb ohverdada rohkem puid kui praeguse kava järgi. Samas ei arvanud Aas, et olemasolevas kavas ühtegi õgvendust teha ei saaks.

Kohal viibinud keskkonnaaktivistide (Teele Pehk, Peeter Vihma, Mihkel Annus) peamiseks mureks oli see, kas linnavalitsus on valmis tegema reaalselt koostööd Reidi tee osas. Vihma osutas, et nende silmis oleks lahendus teha Reidi tee kavandatust kitsamana.

Aas selgitas, et Reidi tee on vaid osa kogu kesklinna jalakäijasõbralikumaks ja ühistransporti eelistavaks muutmise osas, sest uus peatänava projekt ja Gonsiori tänava muudatused eeldavad, et mingid läbipääsud linnaliiklusele tuleb säilitada. «Kitsama tänava puhul tekib küsimus, kuidas on kaitstud sadama huvid, sest sadamat läbivate autode maht ikkagi kasvab ja Tallinnas peab pääsema sadamasse ja peab sealt minema saama,» sõnas Aas. «Paremat lahendust sadamast autode minemasuunamise osas seni pole ja parem on viia see liiklus Reidi teele kui Jõe tänavale ja Tartu maanteele.»

Järgmine kohtumine keskkonnaaktivistidega toimub eeldatavasti teisipäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles