Linnaosakogu kiitis Pirita linnaosavanema kandidatuuri heaks

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pirita linnaosakogu tutvus Keskerakonna poolt välja pakutud linnaosavanema kandidaadi Alina Tubliga ning kiitis tema kandidatuuri heaks.

Linnaosakogu liikmed tundsid huvi kandidaadi poolelioleva kõrghariduse vastu ning muretsesid, kuidas ta kavatseb pingelise ameti kõrvalt õpinguid jätkata. Tubli tunnistas, et lõputöö kirjutamine on pisut veninud, sest peaministri büroos kipuvad töönädalad venima tunduvalt pikemaks kui 40 tundi.

«Neli aastat tagasi lubas Tõnis Mölder meile siin samuti, et lõpetab kõrgkooli ära, aga ei lõpetanud midagi. Ainult sai kõrgema koha. Kas see on teie erakonnas mingi laiem arusaam, et enne tuleb tööle minna ja alles siis õppima hakata?» küsis Kaupo Nõlvak.

«Ma tõesti ei ole kursis. Meie erakonnas on päris palju liikmeid, nii et jään vastuse võlgu,» vastas Tubli.

Ka Pirital ei saadud mööda ajalooküsimusest. Kui Nõmme linnaosavanema kandidaat ei teadnud esimese hooga, kes oli Nõmme linna asutaja Nikolai von Glehn, siis Pirita linnaosavanema käest küsis Matti Päts, kas kandidaat teab, kes oli Tallinna esimene eestlasest linnapea, kellel oli ka väike seos Piritaga. Kandidaat ei teadnud, aga sellele küsimusele vastamisega jäid hätta ka saalis istunud kaks endist Pirita linnaosavanemat. Mõlemad arvasid, et see oli Jaan Poska. Vastust ei teadnud ka linnaosakogu liikmed, nii et Päts pidi selle ise välja ütlema. Õige vastus olnuks Voldemar Lender, kes oli Tallinna linnapea aastatel 1906-1913 ja kes on maetud Metsakalmistule.

«Mul on üks küsimus veel: kes teile palka maksab?» küsis Rajasalu. Sellele vastas linnaosavanema kandidaat valesti, kuigi tema eelkäija Tõnis Mölder hoiatas saalist, et tegu on konksuga küsimusega. «Tallinna linna  finantsteenistus, kui viimasel ajal midagi muutunud ei ole,» vastas Tubli.

«Õige vastus olnuks maksumaksja. Ja maksumaksjaid peate te hästi teenima,» õpetas Rajasalu.

Kui Tubli ülekuulamine oli lõppenud, tekkis ootamatu tõrge selles, kuidas linnaosakogu oma arvamuse peaks andma. Osa liikmeid ei tahtnud mingil juhul hääletada seda, kas kiita Tubli kandidatuur heaks või mitte. Jüri Pihl tegi ettepaneku heaks kiita, Kaupo Nõlvak soovitas piirduda läbi viidud aruteluga. «Oleme täis ootusi,» võttis Rajasalu asja kokku.

Lõpuks nõustus linnaosakogu siiski hääletama. Kuue poolthäälega kiideti linnaosavanema kandidatuur heaks. Vastu keegi ei hääletanud, suurem osa linnaosakogu liikmeid jäi erapooletuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles