Rahumäe politseimaja juures on hoiul üle 500 sõiduki

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hoiule võetud autod Rahumäel.
Hoiule võetud autod Rahumäel. Foto: Raigo Pajula

Politsei- ja piirivalveameti Rahumäe politseimaja parklas on hoiul üle 500 sõiduki ja tehnikavahendi, mis on kas asitõendid, vaidlusalune vara või sõidukid, millele omanikud pole järele tulnud.

«Lääne-Harju politseijaoskonna juures asuvas parklas on ligi pool tuhat sõidukit ning 110 ratast, mopeedi ja mootorratast. Lisaks on parklas ekskavaator, traktorid ja haagised,» ütles ameti pressiesindaja Seiko Kuik reedel BNSile.

Suur osa sõidukeid ja vara on parklas, sest need on käimasolevate menetluste asitõendid. Mitme sõiduki saatuse otsustab kohus. Parklas on ka sõidukeid, mis lähevad tsiviilhagi katteks või millele pole lihtsalt järele tuldud, selgitas Kuik.

«On inimesi, kes ei suvatse oma varale järele tulla ning neile, kes pole sõidukit ära viinud, saadab politsei hoiatusi. Kui hoiatustele ei reageerita ja sõiduk jääb parklasse seisma, siis on politseil õigus sõiduk müüa või utiliseerida,» märkis politsei esindaja. «Enamasti säärased sõidukid utiliseeritakse, sest nende vastu puudub ostuhuvi,» tunnistas Kuik.

Möödunud kuul utiliseeriti 19 avariilist sõidukit ning saadud tulu laekub riigituludesse.

«Kui sõiduki hoiustamisel pole piiranguid, võib sõiduki väljastada kohe. Politsei hoiab sõidukit parklas kuni kaks kuud,» ütles Kuik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles