Galerii: Niguliste jõulupuu üllatas ka sel aastal isemoodi ilmega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

​Pühapäeva keskpäeval avati Niguliste muuseumis suurejooneline jõulukuusk, mida kaunistab särav viktoriaanlik ehtekollektsioon.

Jõulupuu auks laulis täiskoosseisus lastekoor Ellerhein ning kõlas orelimuusika.

Eelmisel aastal said jõulukuuse ehted inspiratsiooni Niguliste kuulsaimast teosest – Bernt Notke maalist «Surmatants». Sel aastal üllatab Shishi aga hoopis helgema teemaga – hõbedaselt särav ja armsate ehetega jõulupuu on kummardus kuninganna Victoriale.

Jõulukuuse tuppa toomise ja uhkelt kaunistamise traditsioon sai tänases mõistes alguse viktoriaanlikul Inglismaal 19. sajandi keskel, kuhu selle tava tõi endaga kaasa Saksa juurtega prints Albert. Ehtsate metsast toodud kuuskede kõrval olid armastatud eri materjalidest ja värvides jõulupuud, mida kaunistati kommide, vanikute, postkaartide ja eriilmeliste ehetega. Shishi on kaunistanud Niguliste selleaastase hõbedaselt särava jõulupuu, lähtudes viktoriaanlikest traditsioonidest.

Lummava jõulupuu avamine on saanud ilusaks traditsiooniks ja sissejuhatuseks talvisesse pühadeaega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles