Põhja-Tallinna jõulukuusk jõudis kohale

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stroomi jõulukuusk.
Stroomi jõulukuusk. Foto: Aleksandr Gužov

Tänavune Põhja-Tallinna linnaosa jõulukuusk toodi Järvamaalt Albu vallast ja paigaldati Stroomi rannahoone vastas olevale platsile.

15-meetrine jõulupuu jääb oma kohale vähemalt 15. jaanuarini, teatas linnaosavalitsus. Täiesti uued valgusdekoratsioonid jõulupuu jaoks soetas linnaosa juba eelmisel aastal, seetõttu peaks kuusk särama eriti eredalt. Samuti on mõeldud ka Põhja-Tallinna tänavate kaunistamisele. Uued valgusdekoratsioonid paigaldatakse tänavavalgustuspostidele Põhja puiesteele ja Balti jaama turu juurde, samuti Telliskivi, Sõle ja Reisijate tänavale.

Lisaks paigaldatakse Põhja puiestee ja Soo tänava ristmiku kohale Eesti Vabariigi 100. sünnipäevaks ainulaadne valgusinstallatsioon – helendav viiemeetrine tamm.

Jõulukuuse tõi, paigaldas ja viib ära OÜ Ariston ning see maksab kokku 2200 eurot.

Jõuluaeg Põhja-Tallinnas saab ametliku alguse sel pühapäeval Peeteli kirikus, kus toimub 1. advendi kontsert. Tasuta kontserdil kõlavad traditsioonilised jõululaulud klassikalises töötlustes. Esinevad Kaia Urb (sopran), Irina Ladtšenko (flööt), Allar Kaasik (tšello) ja Izmailovski kvartett Peterburist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles