Galerii: tänavasportlased pole enam teretulnud. Vabaduse sammas sai rulatõkked (14)

Kadi Raal
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tänavaspordiga Vabaduse samba juures enam tegeleda ei saa, sest sinna paigaldati rulatamist ja trikiratastega sõitmist takistavad piirded. 

Juulis otsustas Riigi Kinnisvara AS keelata noortel Vabadussõja võidusamba ümbruses tänavaspordiga tegelemise. 

«See on avalik linnaruum, milles viibijatelt oodatakse väärikat ja lugupidavat käitumist. Vabadussõja võidusamba jalami ja selle juurde kuuluvate rajatiste rikkumine mittesihipärase kasutamise tulemusena ei ole vastuvõetav ning selle õigustamine on kohatu,» selgitas RKAS toona Postimehele, miks noori tänavasportlasi edaspidi Vabaduse väljakule sportima ei oodata. 

«Vabadussamba jalamil me ei sõida, sest – nagu öeldud – on see ebaviisakas ja kohatu. Aga samba ümbruses rulatamises ei näe ma probleemi – linnaruumi kasutamine peab olema aktiivne, inimesed käivad ju väljas ja tegelevad oma hobidega, millest üks on rulatamine,» selgitas juulis Eesti Rulaliidu esindaja Antti Sinitsyn.

Kommentaarid (14)
Copy
Tagasi üles