Kõlvart hoidub Glebova töölevõtmise tagamaid kommenteerimisest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tondiraba jäähalli juhataja Jelena Glebova.
Tondiraba jäähalli juhataja Jelena Glebova. Foto: Jaanus Lensment

Praeguseks Tallinna volikogu esimehe ametisse asunud endine hariduse, kultuuri ja spordi valdkonna abilinnapea Mihhail Kõlvart hoidub kommenteerimast, miks võeti Tondiraba spordikeskust juhtima Jelena Glebova, kellel puudus selleks vajalik pädevus.

Pärast teisipäeval alanud BNSi-poolset kontaktiotsingut telefoni ja e-posti teel vastas Kõlvart telefonile kolmapäeva ennelõunal ja teatas, et on hetkel nõupidamisel ning saab rääkida tunni aja pärast. Pärast seda Kõlvart aga enam telefonile ei vastanud.

Neljapäeva ennelõunal jõudis BNSile e-posti teel vastus Tallinna volikogu pressiesindajalt Liina Kaevult. «Tallinna linnavolikogu esimees Mihhail Kõlvart palub Teil esitada oma küsimused spordivaldkonda kureerivale Vadim Belobrovtsevile, kes võttis abilinnapea ametisse astudes üle kõik valdkonda puudutavad ülesanded ja saab teemat kommenteerida,» ütles Kaev oma vastuses.

BNSi ajakirjanik kontakteerus seepeale Kaevuga telefoni teel ja küsis, kuidas saab Belobrovtsev, kes Glebova töölevõtmise ajal töötas Kristiine linnaosa vanemana, kommenteerida Glebova töölevõtmise tagamaid. Sellele küsimusele Kaev vastust ei andnud ja soovitas järjekindlalt pöörduda Belobrovtsevi kui spordivaldkonna abilinnapea poole.

Tallinna spordi- ja noorsooameti algatatud audit tuvastas Tondiraba spordikeskuse töös läinud aastal hulgaliselt puudujääke ja isegi seaduserikkumisi, vahendas rahvusringhääling teisipäeval. Muu hulgas selgus, et spordikeskuse juhi Jelena Glebova ametikohustused anti edasi asejuhile Mart Aarele, mida asutuse põhimääruse järgi ei tohiks edasi delegeerida.

«Esialgselt oli minul vähene töökogemus linna struktuurides. Kuna juhataja asetäitjal oli taoline kogemus olemas, siis oli ta suureks abiks spordikeskuse käivitamiseks,» selgitas Glebova. Ta rääkis, et tänavu jaanuaris sai asetäitja tööleping läbi ja alates sellest hetkest on ta ise spordikeskust juhtinud. Auditis välja toodud puudused on Glebova sõnul selle aasta jooksul likvideeritud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles