Seaduskuulekad parkijad löövad linnaeelarvesse augu (13)

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parkimistrahv.
Parkimistrahv. Foto: Stanislav Moshkov

Tallinna teise lisaeelarve arutelul linnavolikogus selgus, et parkimistulude vähenemise taga on inimeste seaduskuulekuse kasv, sest parkijatele on järjest vähem põhjust trahvi teha.

«Parkimistulude osas ei pidanud käesoleva aasta prognoos paika, me peame laekumist vähendama. Kas me ei peaks parkimiskorraldust üle vaatama ja ehk ka hindu muutma, et parkimistulud ei langeks,» küsis sots Anto Liivat volikogus lisaeelarve projekti tutvustanud linnapea Taavi Aasalt.

«Parkimistulud langevad sellepärast, et parkijad on hakanud oluliselt  õiguskuulekamalt käituma. See eelarverida sisaldab nii parkimistasusid kui parkimistrahve. Ja aasta-aastalt jätkub trend, kus autode parkijad käituvad järjest seaduskuulekamalt, ehk maksavad ära parkimistasu ja meile ei laeku nii palju trahve. Ma arvan, et see on positiivne,» lausus Aas.

Ta lisas, et parkimistasude tõstmine pole praegu päevakorras, sest Tallinnas on niigi suhteliselt kõrged parkimistasud võrreldes lähiriikidega ja arvestades Eesti elanike sissetulekuid.

Aasa sõnul vähenevad parkimistulud veel seetõttu, et parkimiskohti jääb Tallinnas igal aastal vähemaks.

Kommentaarid (13)
Copy
Tagasi üles