Fotod: Viimsis avati trepijooksuga Põhja Konna trepp

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Viimsis avati täna pärastlõunal sportlikult Põhja Konna trepp, mis hakkab ühendama Lubja ja Pärnamäe küla Haabneeme keskusega.

Tänu trepile saavad inimesed minna otse üle mäe kooli, tööle, trenni ja poodi – jalavaev väheneb mitmekordselt. Ühtlasi on trepp ametlik kingitus Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva puhul.

Kui Lubja külavanem Raimo Tann unistas Vene ajal, 1970. aastatel otseteest Lubja mäelt alla, oli klindiastang okastraadiga eraldatud, sest võimud hoidsid seal kütusemahuteid. Kihk idee teoks teha jäi aga aastakümneteks ja kui võõrvõimud olid lahkunud, pani ta 1995. aastal esimest korda mõtted paberile. Nüüd sai idee teoks.

Nime sai trepp inspireerituna Andrus Kivirähki romaanist «Mees, kes teadis ussisõnu», milles kujutatud Põhja Konn on igavene ja hävimatu. Trepi projekteerimist toetas siseministeerium ja selle ehitas valmis Viimsi vald.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles