Särgava: politsei pole Tondiraba küsimuses sisekontrolli pöördumisele vastanud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tondiraba hall.
Tondiraba hall. Foto: Liis Treimann / Postimees

Tallinna linnavolikogu revisjonikomisjoni esimehe esimehe Helve Särgava sõnul edastas Tallinna sisekontroll Tondiraba spordikeskuse kohta tehtud auditi materjalid juba pooleteise aasta eest keskkriminaalpolitsei korruptsioonikuritegude büroole, kuid büroo ei ole tänaseni sisekontrollile vastanud.

Tallinna linnavolikogu revisjonikomisjon arutas teisipäeval juhtimisel linna sisekontrolli poolt Tondiraba spordikeskuse kohta tehtud auditit. Komisjoni esimees Helve Särgava ütles, et sisekontroll on teinud ära väga suure ja põhjaliku töö.

«Tänasel [teisipäevasel] koosolekul sai nii komisjonile kui ka isiklikult mulle teatavaks uskumatult häiriv asjaolu,» ütles Särgava. Tema sõnul avastas linna sisekontroll, et mitme Tondiraba spordihallis aset leidnud rikkumise puhul on tegemist tõsise korruptsiooniohuga. Särgava sõnul pöördus sisekontroll 2016. aasta 6. juunil seetõttu keskkriminaalpolitsei korruptsioonikuritegude büroo poole. «See on täiesti mõistetav ja arusaadav, sest sisekontrollil ei ole seaduse kohaselt volitusi menetlustoimingute läbiviimiseks,» märkis Särgava. «Politsei aga vaikis.»

Särgava sõnul saatis linna sisekontrolliosakond tänavu 10. jaanuaril keskkriminaalpolitseile auditi lõpparuande. «Tänase päevani pole politsei neile [sisekontrollile] isegi vastanud,» ütles Särgava.

Särgava sõnul otsustas revisjonikomisjon teisipäevasel koosolekul pöörduda keskkriminaalpolitsei korruptsioonikuritegude büroo poole küsimusega, mis on sisekontrolli pöördumist saanud. «Me tahame teada, kas menetlus käib ning kas menetlus on üldse algatatud,» sõnas Särgava.

Ka soovib revisjonikomisjon saada Tondiraba spordikeskuses toimunu kohta selgitusi keskust haldavalt Tallinna linna spordi- ja noorsooametilt.

Lisaks kavatseb komisjon viia Tondiraba spordikeskuse läbi täiendava kontrolli, et uurida keskuse tegevust alates möödunud aasta juunist kui käesoleva aasta lõpuni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles