Fotod: tulvavesi viis Saku vallas ära osa sõiduteest ja tekitas hiigelaugu

Liis Velsker
, päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Harjumaal Kurtna-Vilivere teele tekitas tulvavesi selle nädala algul sõiduauto sügavuse augu, mis elanike teekonda Tallinna ligi kümme kilomeetrit pikendas. Vald lubab süviku esimesel võimalusel ära parandada.

Ligikaudu 1,5 kilomeetri kaugusel elav Kaire Kulbin kirjeldas, et augu sügavus on umbes ühe sõiduauto kõrgus. Teed kasutavad naise sõnul ka koolilapsed, kes nüüd enam jala koju ei saa.

Kohalikud elanikud tundsid muret, kas Saku vald ikka tee ära parandab, kuna seda nn ääreala kasutavad peamiselt Kohila valla elanikud. Saku vallavanem kinnitas, et tee tehakse korda.

Saku vallavanem Tiit Vahenõmm ja vallamajanduse insener August Albert rääkisid, et õnnetus, kus tulvavesi truubi ära viis ja Kurtna-Vilivere tee läbitamatuks muutus, juhtus esmaspäeval.

Meeste selgitusel ei olnud teed kohe võimalik parandada, sest veetase on mõlemal pool teed siiani väga kõrge. Praegu tegeletakse sellega, et veetaset võimalikult kiiresti alandada. Teed saab Alberti sõnul taastama hakata kõige varem kolme päeva pärast, kuid see võib ka kauem aega võtta – palju sõltub ilmaoludest.

Õnnetuskohal on väljas esmalt tupiku märk, seejärel sissesõidukeelu märk, pärast seda päästeameti hoiatuslint ning selle taga ka füüsiline teetõke. Seega elanikud peavad sõitma ringi ja nende teekond Tallinna suunal pikeneb umbes 10 km.

«Konkreetse õnnetuse likvideerimine ja loodusjõudude tõttu lagunenud tee taastamine on kindlasti valla jaoks olulisel kohal ja see teelõik tehakse korda nii ruttu, kui loodusolud seda võimaldavad,» sõnas vallavanem Tiit Vahenõmm.

Teehooldus laiemas plaanis käib aga vallavanema selgitusel põhimõtte järgi, et kõigepealt hooldatakse teid, kus on tihedam liiklus, mille ääres elab rohkem vallaelanikke ja mida mööda sõidab õpilasi vedav buss, seejärel tulevad teised teed.

Kõnealusest teest jääb Saku valda umbes poolteist kilomeetrit ja selle ääres ei ela tõesti mitte ühtegi Saku valla elanikku, kuid vald ei jäta seda teed seetõttu hooldamata, kinnitas vallavanem. «Ka Kurtna-Vilivere teed on hööveldatud ja sinna on kruusa peale veetud ning tee on kirjas ka Saku valla teehoiukavas, kus selle remondiks on raha ette nähtud,» lisas Vahenõmm.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles