Tallinna TV palkas programmi uuendamise raha eest hoopis uusi töötajaid (1)

Kadi Raal
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Televisioon
Tallinna Televisioon Foto: Priit Simson

Teise lisaeelarvega soovitakse Tallinna Televisoonile (TTV) anda täiendavalt 84 500 eurot. Väidetavalt kulub see summa programmi parandamiseks, kuid tegelikult kulub raha suvel loodud nelja uue ametikoha töötasuks. 

Lõppeva aasta eelarves on TTV-le eraldatud 3 563 500 eurot. Juunis sai TTV esimese lisaeelarvega juurde 14 386 eurot. Linnavolikogus täna päevakorras olev teine lisaeelarve projekt näeb Tallinna TV-le ette veel 84 500 eurot programmimahu suurenemisega kaasnenud lisakulutusteks. 

«Kuivõrd kanali juhtkond on tänaseks täielikult uuenenud, siis on kindlasti oodata ka uute ideede rakendamist ning loodetavasti seeläbi kvaliteedi – aga ka kvantiteedi – tõstmist,» kommenteeris hiljuti TTV juhatuse liikmena tööd alustanud Taavi Pukk. Ta lisas, et eesmärgiks on suurendada vaatajanumbreid, suurendada omatulu ja parandada telekanali mainet. 

«2016. aasta detsembris toimus kahetsusväärne juhtum, kui toonasele kanali juhatuse liikmele Toomas Lepale ja endisele juhatuse liikmele Mart Ummelasele esitati kuriteo kahtlustus. See oli kahtlemata TTV mainele suur löök ning mõjutas organisatsiooni tuntavalt,» ütles Pukk ja lisas, et sellest ajast on TTV olnud pidevas ja vajalikus uuenemises. 

Linnavolikogu revisjonikomisjoni esimehe Helve Särgava (SDE) sõnul on jutt programmi parandamisest hoopis suitsukate ning raha kulub tegelikult neljale uuele töökohale. Nimelt ütles komisjoni koosolekul aru andes Pukk, et täiendav raha kulub uute ametikohtade töötasuks, kinnitas Särgava Postimehele. 

TTV nõukogu otsusega loodi juuli algul neli uut ametikohta: pearežissöör, arhivaar, jurist-personalijuht ja programmijuht. Selle aasta eelarves ei olnud nende töötasu ette nähtud, sellest ka lisaraha taotlemine, selgitas Särava. 

Seda, millal uutel ametikohtadel tööle hakati, Pukk ei täpsustanud. Selle asemel vihjas ta, et TTV töötajate koosseis võib veelgi muutuda. «Kindlasti on muudatused võimalikud ja ilmselt ka vajalikud,» sõnas ta ning lisas, et need muudatused peavad tulema sisemiste ressursside arvelt. 

Järgmise aasta linnaeelarve eelnõus on Tallinna Televisioonile ette nähtud 3 592 500 eurot. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles