Reidi tee ehitus võib maksta üle 40 miljoni euro (1)

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Reidi tee ehituse hankele esitatud pakkumiste hinnad on kõrgemad, kui linnavalitsus prognoosis ning välistada ei saa ka hanke luhtunuks kuulutamist.

Reidi tee ehitushanke odavaim pakkumine on esialgsetel andmetel 33 miljonit eurot. Selle lisanduvad veel omanikujärelevalve hind ja käibemaks.

Tallinna kommunaalameti juhataja Ain Valdmann soovitas asjadest mitte ette rutata. «Kui praegu on üks pakkuja andnud teada, et tema pakkumine on parim, siis kõigepealt vaadatakse üle kvalifitseerumise tingimused. Alles siis selgub, kas see pakkuja jääb parimaks pakkujaks või mitte,» ütles Valdmann.

Ametlik teade hanke võitja kohta tuleb siis, kui kõikide pakkumiste detailid on läbi vaadatud ja üle kontrollitud. Suuremate hangete puhul võib see protsess aega võtta mitu nädalat. Seadus ei sätesta siinkohal kindlat ajaperioodi, mille jooksul tuleb otsus teha. Ei saa välistada ka seda, et hange liiga kõrge hinna tõttu luhtunuks kuulutatakse.

Oma pakkumise on Postimehe andmetel parimaks kuulutanud TREV 2 Grupp, kus töötab abilinnapea Züleyxa Izmailova elukaaslane Joonas Laks. Madalaima ja hinnalt järgmise pakkumise vahe on umbes 1,5 miljonit eurot.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles