Kanal 2 juht: Tallinna TV vaatajanumbrid ei ütle midagi

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna pressikeskus kuulub ka Tallinna TV koosseisu.
Tallinna pressikeskus kuulub ka Tallinna TV koosseisu. Foto: Liis Treimann

Kanal 2 peadirektor Urmas Oru sõnul on Tallinna TV esile toonud küll oma vaatajate arvud, kuid tagaplaanile on jäetud telekanalite vaatamisaja osakaal, mis Tallinna TV puhul jääb muusikakanali Seitse tasemele.

«Tegelikult on see, mis nad välja tõid, üks suur numbrite virvarr, millest ei tasu lasta end eksitada,» ütles Oru.

Ta lisas, et ligi 60 000 vaatajat keskmiselt päevas ja 200 000 kuus tähendab seda, et suur osa neist inimestest on lihtsalt teleripuldiga klõpsutanud ja Tallinna TV kanalile sattunud. Tegelikult annab kanali olulisusest märku number, mis näitab vaadatavuse osakaalu. Tallinna TV puhul on see 0,2 – 04 protsenti, mis jääb muusikakanali Seitse tasemele. Kanal 2 puhul on see näitaja 15,8 protsenti.

«Kui nad võrdlevad end Seitsmega ja National Geographicuga, siis nad näitavadki oma koha Eesti teleturul ära,» märkis Oru. «Ma ütleksin, et nende eesmärk oli välja tulles kindlasti palju suurem. Pigem ma nimetaksin nende praeguseid tulemusi ikka läbikukkumiseks.»

Oru ütles, et kui võtta ette Kanal 2 iga päev kas või minuti vaadanud inimeste arvu, siis see number võiks küündida miljonini. Niisuguse numbriga pole aga midagi peale hakata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles