Ettevaatust: liikluses on lühikese aja jooksul saanud viga mitu inimest

Karel Reisenbuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Avarii täna hommikul.
Avarii täna hommikul. Foto: PPA

Täna hommikul kella 7.30 paiku teatati õnnetusest Pirital Randvere teel. Esialgu teatati, et jalakäija sai Lexuse linnamaasturilt löögi.

Põhja prefektuuri pressiesindaja Seiko Kuigi sõnul tegid kohale jõudnud kiirabiarstid kindlaks, et 38-aastane mees viga ei saanud, kuid oli šokis. Kiirabi toimetas mehe koju.

Tänased teeolud on keerulised ja muutlikud, seetõttu tuleks liigelda tähelepanelikult. Politsei palub juhtidel valida ilmale ja oskustele sobiv kiirus ning mitte peljata aeglaselt sõita.

Jäävihm on muutnud teed eriti ohtlikuks Lõuna-Eestis

Täna hommikul algas jäävihma sadu, mis muutis teed üle Eesti libedaks, eriti keeruline on olukord maanteeameti hinnangul Lõuna-Eestis.

«Meie hooldepartnerid on suunanud kogu oma tehnika puistama, kuid sellest hoolimata võib Lõuna-Eestis kuluda veel kuni 5 tundi, et kõik teed saaksid puistatud,» sõnas maanteeameti peadirektori asetäitja hoolde alal Tarmo Mõttus.

Hetkel on suurimad probleemid Lõuna-Eestis Haanja lähiümbruses.

Mõttus kinnitas, et teehooldajad on üle Eesti väljas ning tegelevad jää tõrjumisega, ent tegemist on väga keeruliste ilmastikuoludega.

Liiklejatelt palub maanteeamet kannatlikkust ning võimalusel soovitatakse sellistes oludes oma sõidud edasi lükata. Kui sõitu hilisemaks ajastada pole võimalik, siis tuleb sõidukijuhil praegustes ilma- ja teeoludes arvestada pidurdusteekonna kolme-neljakordistumisega võrreldes suviste tingimustega.

Maanteeamet palub juhtidel hoida tavapärasemast suuremat pikivahet ning valida teeoludele vastav sõidustiil.

Enne sõidu alustamist saab teeoludega Eesti eri piirkondades tutvuda läbi teeilmajaamade ja teekaamerate veebilehel tarktee.ee.

Kõik sõidukiomanikud peaksid nüüdseks olema vahetanud suverehvid talviste vastu, seetõttu hakkab politsei Tallinnas täna ennelõunal kontrollima, milliste rehvidega liikluses osaletakse.

Harjumaal on täna hommikul juhtunud kolm õnnetust, kus sai inimene vigastada. Kella 6 paiku põrkasid Peterburi ja Smuuli tänava ristmikul kokku veoauto ja sõiduauto. Kiirabi toimetas sõiduautojuhi haiglasse.

Avarii täna hommikul.
Avarii täna hommikul. Foto: PPA

Kella 7.30 paiku sõitis Jõelähtme vallas Ruu külas sõiduauto teelt välja ja lõpetas katusel. Teelt väljasõidu tõttu sai juht kergeid vigastusi.

Kümmekond minutit pärast kella 8 juhtus Harku vallas Tiskre külas õnnetus, kus auto paiskus kraavi ja jäi pidama katusele. Kiilis juhtus ahelavarii, kus põrkasid kokku buss ja neli sõiduautot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles