Tammsaare pargi esimese etapi ehitustööd lõpevad sel nädalal

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinn, Eesti, 25.08.2017
1905. aasta tulistamise mälestusmärgi skulptuuriosa tõsteti kraanaga uude asukohta. Töömehed.
FOTO: MIHKEL MARIPUU/POSTIMEES
Tallinn, Eesti, 25.08.2017 1905. aasta tulistamise mälestusmärgi skulptuuriosa tõsteti kraanaga uude asukohta. Töömehed. FOTO: MIHKEL MARIPUU/POSTIMEES Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Tammsaare pargi rekonstrueerimise esimese etapi ehitustööd on planeeritud lõpetada hiljemalt reedel, 15. detsembril.

Tammsaare pargi rekonstrueerimise esimese etapi mahus on Uue Turu platsil tehtud kõik platsialused tehnovõrkude ehitustööd, rajatud haljastus, valgustus ja katendid ning 1905. aasta tulistamisohvrite monument teise kohta tõstetud, teatas linnavalitsuse pressiteenistus. Uue Turu platsil on käsil Tallinna keskkonnaameti tellimusel ilupõõsastiku istutuse ja juurekaitserestide alusraamide rajamine. Rekonstrueeritavasse Tammsaare parki istutakse projekti kohaselt 77 läänepärna, 11 ilupuud, 396 põõsast ja 2762 hekitaime.

Pargi rekonstrueerimise projekti koostas Tallinna linnaplaneerimise ameti 2012. aastal korraldatud ideekonkursi võitnud arhitektuuribüroo Kadarik Tüür Arhitektid ideekonkursi võidutöö «Belle Epoque» alusel.

Tammsaare pargi rekonstrueerimistöid alustati märtsis, kui algasid turuhoone vundamendi väljakaevamistööd. Töid teeb Tallinna kommunaalameti tellimusel ehitusettevõte RTS Infraehitus OÜ.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles