Savisaar valiti linnamajanduskomisjoni liikmeks (7)

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar
Edgar Savisaar Foto: Postimees

Linnavolikogu kinnitas tänasel istungil linnamajanduskomisjoni liikmeks ühtegi fraktsiooni mittekuuluva linnavoliniku Edgar Savisaare.

Linnamajanduskomisjoni esimehe Kalev Kallo sõnul ei saadud komisjonide moodustamise ajal Savisaare käest vastust küsimusele, millises komisjonis ta soovib olla. «Kui komisjonid olid kokku pandud, siis ta esitas kirjaliku taotluse, et soovib saada linnamajanduskomisjoni liikmeks. Tulenevalt sellest, et igal volikogu liikmel on õigus osaleda vähemalt ühes komisjonis, esitan sellise eelnõu,» selgitas Kallo volikogu kõnepuldist.

Reformierakonna fraktsiooni liige Kaupo Nõlvak tahtis teada, kas eelnõu pole vastuolus volikogu varasema otsusega, et kõikides komisjonides on 19 liiget.

«Kuna seadusest tulenevalt on volikogu fraktsioonidel kvoodid ning Savisaar ei kuulu ühtegi fraktsiooni, ei ole ilmselt ükski fraktsioon nõus sellega, et Savisaar astub mõne nende esindaja asemele, siis tuleb üks liige juurde. Komisjoni liikmete arv peaks olema neljandik volikogu koosseisust, aga 20-liikmelise komisjoni puhul on see arv 25,3 protsenti,» selgitas Kallo.

Kohal viibinud 75 linnavolinikust hääletas eelnõu poolt 60.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles