Jõuluvana aasis linnavolikogus poliitikuid

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reformierakonna fraktsioon sai kingiks mängu «Ego», mille abil harjutada oma suuremate ja väiksemate egodega hakkamasaamist.
Reformierakonna fraktsioon sai kingiks mängu «Ego», mille abil harjutada oma suuremate ja väiksemate egodega hakkamasaamist. Foto: Kuvatõmmis

Linnavolikogu selle aasta viimast istungit külastas jõuluvana, kes tõi linnavolinikele kinke ja õnnistas kõiki ka mõne üsna terava naljaga.

«50 uut liiget on siin saalis,» nentis jõuluvana, kelle hääl sarnanes kahtlaselt linnasekretär Toomas Sepa omale. «Ei ole teie hulgas enam säravat kuldsuud Tarmo Kruusimäed. Tema lahkumist tähistas selle saali üks suuremaid aplause. Talle sekundeerinud Ants Leemetsagi pole selle koosseisu hulgas. Ka Märt Sults särab siit mitukümmend meetrit kõrgemal Toompea lossis. Neil kõigil on kindlasti palju veel ütlemata. Aga vastukaaluks nendele kaotustele on teie hulgas nüüd tublisid kahe tooli poisse ja tüdrukuid. Reformierakonnast on siia saali saadetud endine peaminister ja veel viis endist ministrit, siin annaks peaaegu valitsuse kokku panna,» rääkis jõuluvana.

«Kas te teate, kui suurt hulka valijaid te siin saalis esindate? 82 097 tallinlast istub siin koos teiega,» rääkis ta linnavolinikele. Kiita said kõige aktiivsemad linnavolinikud. «Kõige enam on küsimusi esitanud Martin Helme. Kõige rohkem on sõna võtnud Tiit Terik – 11 korda. Kõnega on kõige rohkem, kaheksa korda, esinenud Mihhail Kõlvart. Õnne Pillak on üksinda esitanud sama palju arupärimisi kui kõik teised kokku. Väga tubli, Õnne!»

EKRE fraktsioon sai jõuluvanalt kingiks raamatu «Okultism, nõiakunst ja maagia. Illustreeritud ajalugu». «Te saate siit kõvasti harjutada ja vaadata, kuidas oma rituaale teha,» kiitis jõuluvana.

IRLi linnavolinikele meenutati kõigepealt eelmise koosseisu sõnavõtte. «Üks teie vapper mees eelmisest koosseisust tahtis, et Lipo poes müüdaks Edgari Ehedat, Kallo Kanget või vähemalt Munitsipaalmuhedat.» Pärast salmilugemist anti siiski kingitus kätte. Sotsiaaldemokraadid said kingiks mängu «Räägi välja – Speak Out». «See käib niimoodi, et enne pead suuvõru ümber panema ja siis proovid rääkida. Nii et harjutage, see on meeskonnamäng,» kiitis jõuluvana.

Ka Reformierakonna fraktsioon sai kingiks mängu. «Ma saan aru, et teil on meeskonnaga probleeme. Mul on teie jaoks mäng «Ego». Teil on siin igasuguste egodega inimesi ja see on mäng, et kui hästi tunned iseennast ja kui hästi tunned oma sõpru.» Keskerakond sai jõuluvana käest lego. «Teie peate siin hästi suure linna üles ehitama, hakake vaikselt pihta.»

Edgar Savisaarele tõi jõuluvana raamatu «Mina olen väärtuslik».
Edgar Savisaarele tõi jõuluvana raamatu «Mina olen väärtuslik». Foto: Kuvatõmmis

Eraldi kingituse sai fraktsioonivaba linnavolinik Edgar Savisaar. Kuna Savisaart kohal polnud, küsis jõuluvana, kes teda asendab. Keegi pakkus, et Taavi Aas, ja see põhjustas saalis naerulagina, mille peale jõuluvana manitses: «Praegu te siin naerate, aga pärast nutate. Sest mul on talle raamat «Mina olen väärtuslik». Vaadake, kuidas tema üks hääl võib siin mängima hakata. Nii et ärge naerge midagi.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles