G4S hoiatab: vargad kasutavad pühadeaega kütusevargusteks

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mõne aasta eest tabasid turvamehed kütusevarga samuti ekskavaatori juurest. Foto pärineb 2012. aastast.
Mõne aasta eest tabasid turvamehed kütusevarga samuti ekskavaatori juurest. Foto pärineb 2012. aastast. Foto: G4S

Turvafirma G4S hoiatab, et vargad võivad pühadeaega kasutada ära tööjärge ootama jäetud töömasinatest kütuse varastamiseks.

Ööl vastu 14. detsembrit kella kolme paiku öösel sai G4S juhtimiskeskus häireteate kütuse vähenemise kohta Harjumaal Saku vallas asuvast ekskavaatorist. Turvatöötajad leidsid ekskavaatori juurest maast kaks diisliga täidetud kanistrit ja kümme meetrit eemal veel kaks kanistrit.

Kohale kutsuti ka ettevõtte esindaja, kellele ekskavaator kuulub. Tema tuvastas, et masinast on välja pumbatud ligi sada liitrit kütust. Sama kütusekogus leiti äraviimiseks valmis pandud kanistritest ehk varguskatse suudeti nurjata.

«Vargad kipuvad kütust võtma eelkõige ehitusobjektidel ja karjäärides omapäi seisvatelt ekskavaatoritelt, koppadelt või parklates «puhkavatelt» veoautodelt. Selle vältimiseks ongi mõistlik paigaldada masinatele seadmed, mis kütusevargusest kohe märku annavad,» märkis G4S.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles