Tallinn püstitab Georg Otsale mälestusmärgi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna linnavalitsus otsustas rajada lauljale ja näitlejale Georg Otsale tema 100. sünniaastapäevaks 2020. aastal mälestusmärk.

Linnavalitsus otsustas kolmapäeval esitada linnavolikogule otsuse eelnõu, mille kohaselt rajatakse väljapaistvale Eesti lauljale ja näitlejale Georg Otsale tema 100. sünniaastapäevaks 21. märtsil 2020. aastal mälestusmärk, teatas linnavalitsuse pressiteenistus.

Abilinnapea Vadim Belobrovtsev sõnas, et 2020. aasta 21. märtsil möödub 100 aastat ühe väljapaistvaima ja armastatuima Eesti laulja ja näitleja, kuid ka suure spordimehe Georg Otsa sünnist. Sama aasta 5. septembril on Otsa 45. surma-aastapäev.

«Mälestusmärgi rajamiseks moodustab Tallinna Linnavalitsus ajutise komisjoni, mis korraldab kavandikonkursi ja leiab mälestusmärgile ka sobiva asukoha,» lisas abilinnapea.

Georg Ots alustas 1944. aastal õpinguid Tallinna Konservatooriumis Tiit Kuusiku lauluklassis ning alguse sai tema lauljakarjäär. Esimene etteaste ooperisolistina oli väike osa Jevgeni Oneginis 1944. aastal, peatselt sai temast aga Estonia ooperi hinnatuim solist. Estonia laval laulis ta alates 1951. aastast kuni surmani.

Otsa repertuaari kuulus üle 500 laulu 20 eri keeles, 30 aasta jooksul tegi ta laval üle seitsmekümne rolli. Teda kutsuti regulaarselt esinema tollase Leningradi ja teistesse tähtsamatesse ooperimajadesse üle endise Nõukogude Liidu, korduvalt ka Moskva Suurde Teatrisse.

Ooperiaariate kõrval laulis Ots end inimeste südamesse kümnete populaarsete lauludega nagu «Saarema valss», «Peagi saabun tagasi su juurde» või «Elu, armastan sind».

Georg Ots pälvis mitmeid kõrgetasemelisi aunimetusi ja preemiaid, sealhulgas 1960. aastal NSV Liidu rahvakunstniku aunimetuse. 2014. aastal pälvis Ots postuumselt Balti tähe autasu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles