Tallinna päev algab uuendatud Vilde monumendi avamisega

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eduard Vilde monumendi renoveerimine.
Eduard Vilde monumendi renoveerimine. Foto: Raepress

Tänavune Tallinna päev 15. mail saab avalöögi kell 10.30 Harju ja Niguliste tänava nurgal asuva värske jume saanud Vilde monumendi avamisega.

Avamistseremoonial esineb sõnavõtuga abilinnapea Mihhail Kõlvart, avamisel osaleb Variuse teatri näitleja kehastuses ka rahvakirjanik isiklikult. Monumendi saamisloost kõneleb kultuuriväärtuste ameti peaspetsialist Viive Leitsar.

Kirjanike maja ees asuv Eduard Vilde ausammas on sellel kohal asunud juba üle poole sajandi. Monument püstitati 1965. aastal kirjaniku 100. sünniaastapäevaks.

Eduard Vilde monumendi kavandas skulptor Albert Eskel ning maastikuarhitektuurse lahenduse tegi arhitekt Allan Murdmaa. Monument ning seda ümbritsev plats on aastakümnetega kannatada saanud nii ilmastiku kui vandaalide tegevuse tõttu ning vajas hädasti uuendamist.

Monumenti ümbritseva platsi korrastamisega jõutakse lõpule augustis - platsil tuleb vahetada välja kogu plaadistus ja trepistik, taastada platsi ümbritsevad tugimüürid, rekonstrueerida Harju tänavaga paralleelne madal müür koos pingiga ning korrastada massiivsed lillevaasid.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles