Fotod: juubeliaasta esimesel päeval võeti Eestisse saabujad lennujaamas vastu üllatusega

Kadi Raal
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Juubeliaasta alguse puhul võeti täna Tallinna lennujaamas sadu Eestisse saabujaid vastu sinimustvalgete õhupallidega.

EV100 korraldustoimkonna juhi Jaanus Rohumaa sõnul tekitab alanud juubeliaasta Eesti vastu suuremat huvi. «Ootame alanud aastaks Eestisse seetõttu tavapärasest enam väliskülalisi ja sünnipäevalised tuleb väärikalt vastu võtta,» ütles Rohumaa.

Kui suure sünnipäeva-aasta esimesel päeval tervitati Eestisse saabujaid õhupallidega, siis edaspidi annab riiki saabujatele suurest juubeliaastast märku ka spetsiaalselt selleks valmistatud EV100 sümboolikaga tervitusväravad riiki sisenemise punktides. 

Kokku kerkivad väravad kümnesse Eestisse sisenemise punkti. Lisaks lennujaamale on juba valminud Tallinna sadama A-terminali tervitusväravad ning lõpetatud Iklas esimese maantee tervitusvärava paigaldustööd.

Lähiajal valmivad tervitusväravad ka Valga ja Narva piiripunktides, Tallinna bussijaamas, sadama D-terminalis, viienda kai galeriis ning mais kruiisihooaja eel ka kruiisikail.

Eestisse oodatakse alanud juubeliaastal üle kahe miljoni välisturisti, kellest enamik just nende väravate kaudu Eestisse siseneb. «Nii saame kõigile väärikalt teada anda, et Eesti tähistab oma sajandat sünnipäeva ja kutsuda kõiki pidustustest osa saama,» ütles Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse Turismiarenduskeskuse direktor Tarmo Mutso

Väravad püsivad üleval kogu juubeliaasta ning sisaldavad üleskutset jagada oma külastusest pilte ja muljeid Eesti juubeliaastal sotsiaalmeedias.

Android-telefonide kasutajatel on võimalus NFC-kiibi rakenduse abil väravates tutvuda ka 20 soovitusega, mida Eestis viibides külastada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles