Laternaposti ramminud roolijoodik võeti kohtusaalis vahi alla ja mõisteti vangi

Liis Velsker
, päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lasnamäel sõitis auto vastu posti, mis kukkus liinibussi peale.
Lasnamäel sõitis auto vastu posti, mis kukkus liinibussi peale. Foto: Postimees.ee lugeja

Uue aasta esimesel päeval Lasnamäel joobes peaga laternaposti ramminud BMW juht võeti täna kohtusaalis vahi alla ja talle määrati kaheksa kuud reaalset vangistust.

Prokuratuuri kinnitusel on tänaseks leidnud tõendamist, et sõidukijuht oli roolis olles alkoholijoobes. «Tegu on 51-aastase mehega, keda on ka varem karistatud joobes juhtimise eest. Mehelt võeti kuus aastat tagasi kohtuotsuse alusel ära juhtimisõigus ehk ta pidi nii teooria- kui ka sõidueksami uuesti tegema. Kahjuks ei teinud mees aga endale selgeks, et sõidukit juhitakse ainult kainena,» kommenteeris Põhja ringkonnaprokuratuuri prokurör Alan Rüütel.

Prokuratuur esitas mehele süüdistuse ning täna toimus Harju maakohtus kohtuistung. Kohus tunnistas mehe süüdi mootorsõiduki korduvas juhtimises alkoholijoobes ning määras karistuseks kaheksa kuud reaalset vangistust. Mees vahistati otse kohtusaalis. Lisakaristusena võeti autojuhilt ära juhtimisõigus üheks aastaks.

1. jaanuaril kell 14.35 sõitis Tallinnas Kärberi tänaval BMW juht vastu posti, mis kukkus otsa linnaliinibussile. Autojuht põgenes sündmuskohalt, kuid saadi tähelepanelike kodanike vihjete abil kätte. Juhtunu uurimiseks alustas Põhja prefektuur kriminaalmenetlust.

«Tegemist on vastutustundetu käitumisega, milles juht seadis ohtu nii ennast kui ka teisi liiklejad. On puhas õnn, et õnnetuses ei saanud keegi viga ja see lõppes pelgalt plekimõlkimisega, kuid oleks võinud minna palju hullemini,» lausus Põhja prefektuuri korrakaitsebüroo liiklusjärelvalvekeskuse juht Hannes Kullamäe.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles