Pühapäeval on taas Tallinna päev

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna päev eelmisel aastal.
Tallinna päev eelmisel aastal. Foto: Toomas Huik

Tallinna päev saab avalöögi kell 10.30 hommikul, kui toimub kirjanik Eduard Vilde renoveeritud monumendi esitlus. Erinevaid ettevõtmisi jätkub terveks päevaks.

Kell 13 avavad Raekoja platsil tavapäraselt Tallinna päeva linnapea Edgar Savisaar ja heerold Jüri Kuuskemaa. Sellele järgneb ETV tütarlastekoori ja G.Otsa nimelise Tallinna muusikakooli Big Bandi kontsert.

Kell 14 toimub samas Euroopa kultuuripealinna programm «Linnaosad tõstavad häält» koos erinevate linnaosade muusikute esinemisega. Näiteks astuvad üles Jaan Pehk & Co Uuest Maailmast ning Weekend Guitar Trio Nõmmelt.

Samal ajal esitavad G.Otsa nimelise Tallinna muusikakooli õpilased ja õpetajad oma kooli hoovis maailma tuntumate heliloojate klaveriteoseid.

Teaduskeskus Ahhaa pakub kella 13 – 20 igal täistunnil algavaid erinevaid ettevõtmisi kogu perele. Tegutsevad töötoad, kus on võimalik valmistada maiustusi ning meisterdada käsitööesemeid. Sinna saab ennast eelnevalt kirja panna telefonil 666 00 60 või e-posti aadressil tallinn@ahhaa.ee .

Ahhaa keskuses toimub ka keemiashow ning seikluslik orienteerumismäng Tallinna vanalinnas. Mängus saab osaleda nii üksinda kui võistkonnaga. Ka sinna tuleb eelnevalt registreeruda. Orienteerumine lõpeb auhindade loosimisega.

Kell 16 avatakse kultuuripealinna programmi raames linnahalli lähedal pidulikult kultuurikilomeeter.

Raekoja platsil algab igal täistunnil uus kontsertprogramm. Kell 16 on kontsert «Kolm põlvkonda», kus Gerli Padar ja Märt Avandi esitavad kolme põlvkonna Naissoode laule. Kell 17 esineb ansambel Malcolm Lincoln, kell 18 toimub aga kontsert «Viiel keelel, viiel häälel», kus esinevad ansambel Noorkuu, Birgit Õigemeel ning Tallinna kammerorkestri kvintett.

Kell 19 toimub Mustpeade majas juubelikontsert Eesti džässi suurkujudega: esinevad muusikud Tallinna kammerorkestrist ning Eesti parimad instrumentalistid. Külalisesinejana astub lavale Teemu Viikanen Soomest. See kontsert on piletitega.

Tallinna päeva lõpetab kella 20 - 22 vabaõhukino Vabaduse väljakul. Näidatakse USA-s 2010. aastal valminud filmi «Elektrosõjad» («The Electro Wars»). Väljaku treppidel on võimalik mugavalt istuda ja filmi vaadata.

Fotomuuseumis avatakse Tallinna päeva raames fotonäitus «Hingele ja ihule», mis kajastab Kadrioru ja Pirita meeleolu 19. sajandi lõpust kuni tänapäevani.

Tallinna päeval on kõik Tallinn Card`id 30 protsenti soodsama hinnaga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles