Tallinna kainestusmajja sattus mullu pisut vähem inimesi kui 2016. aastal

Kadri Kuulpak
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna kainestusmaja.
Tallinna kainestusmaja. Foto: Jaanus Lensment

2017. aastal toimetati kainestusmajja 5420 isikut, kellest 4810 olid mehed ja 610 naised.

Ülemöödunud aastaga võrreldes oli mullu kainestusmajja sattunuid pisut vähem. 2016. aastal registreeriti kainestusmajas 5775 inimest, 5028 meest ja 747 naist.

Kui esimesel poolaastal oli kainenemisele toimetatud isikute arv võrreldes 2016. aastaga väiksem, siis teisel poolaastal see arv kuude lõikes kasvas ja nii kuni aasta lõpuni. Kõige enam toimetati isikuid kainestusmajja palgapäevadel ja nädalavahetustel. Kainestusmajale olid töised ka jaanipäev, jõulud ja aastavahetus.

Kainestusmajja toimetati mullu kainenema kokku 377 välismaalast, mis on pisut rohkem, kui 2016. aastal, mil toimetati kainenema 346 välismaalast. Möödunud aastavahetusel toimetati kainestusmajja 60 isikut, mis ei jäänud alla ülemöödunud aastavahetusele.

Tallinna abilinnapea Tõnis Mölderi sõnul näitab statistika, et alkoholi liigtarvitamine on jätkuvalt probleem ning see on üks Eesti suurimatest terviseriskidest, mille lahendamisega tuleb riigil ja ka Tallinna linnal aktiivselt tegeleda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles