Tallinn saab endale Kuukivi tänava

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tallinna linnavalitsus

Linnavalitsus määrab homsel istungil ühe Lasnamäe tänava nimeks Kuukivi tänav.

Kuukivi tänava nime hakkab kandma Lasnamäe linnaosas Tondiraba asumis Tähesaju kvartali detailplaneeringuga kavandatud paralleelselt Tähesaju teega kulgev tänav.

Tondiraba asumis planeeritakse Tähesaju kvartali detailplaneeringuga spordihoonete, sealhulgas jäähalli kvartali ja Tähesaju kvartali vahele uus Tähesaju teega paralleelne tänav. Tänava algusosa on juba olemas ja perspektiivis ühendab uus tänav Varraku tänava Mustakivi teega, selgub linnavalitsuse korralduse eelnõust.

Kuigi tänav asub Virbi tänavaga samal joonel ei toetanud nimekomisjon Virbi tänava pikendamist Tondiraba asumisse ja eelistas pigem Tähesaju teest tuleneva nimeteema jätkamist. Kaaluti ka tähtkujude nimesid, kuid kõige rohkem toetust kogus Mustakivi ja Tähesaju nimede mõjul tehtud Kuukivi tänava nimeettepanek.

Kuukivi tänava nime määramise kohta on vastavalt kohanimeseadusele arvamust küsitud ka asjassepuutuvatelt maaomanikelt, kes vastuväiteid ei esitanud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles