Barbi Pilvre: Maarjamäe memoriaal tuleb korda teha (1)

Kadi Raal
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maarjamäe memoriaal oli halvas  seisukorras juba aasta eest.
Maarjamäe memoriaal oli halvas seisukorras juba aasta eest. Foto: Eero Vabamägi

Maarjamäe memoriaali lammutamise jutud tuleks lõpetada ning kompleksile anda tänapäevane ja sõjavastane sisu, leiab sotsiaaldemokraadist riigikogu liige Barbi Pilvre. 

Pilvre sõnul on juba aastaid räägitud, et memoriaali lammutamisest mõtlemise asemel tuleks objekt korrastada ning anda talle uus tänapäevane ja sõjavastane sisu. 

Teema teeb taas aktuaalseks see, et vana memoriaali kõrvale kerkib mastaapne kommunismiohvrite mälestusmärk.

«Selle kompleksi koos kõrvale jääva saksa sõjaväekalmistu ning Orlovi lossi – praeguse ajaloomuuseumi restaureerimisel olevate hoonete, juba valminud nõukogudeaegsete skulptuuride väljaku ning filmimuuseumi – koosmõjus tekiks Maarjamäele väärikasse asukohta mõjus mälu- ja mälestamise ruum, mida võiks kasutada aja maha võtmiseks,» rääkis Pilvre.   

Hetkel poollagunenud tribüüni ja väljakut saaks kasutada kontserdiplatsina ja kompleksi võiks lisada ka pinke, kus Tallinna lahe ja vanalinna vaadet nautivad jalutajad-ratturid saaksid jalga puhata, leiab Pilvre. Ta lisas sedagi, et ruumi on piisavalt ka kohvikute rajamiseks. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles