Kohus peatas Viru lilleturu müügikohtade enampakkumise kohtuotsuseni

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viru tänava lillemüügi boksid on pealinnas kõige parem paik õitsva kauba müümiseks.
Viru tänava lillemüügi boksid on pealinnas kõige parem paik õitsva kauba müümiseks. Foto: Liis Treimann, Konstantin Sednev, Mihkel Maripuu

Tallinna halduskohus peatas 16. jaanuarile määratud Viru tänava lilleturu müügibokside enampakkumise kuni enampakkumise vaidlustanud kaebuse menetluse lõppemiseni.

Advokaadibüroo Eiche & Partnerid vandeadvokaat Alar Eiche esitas 22. detsembril Tallinna halduskohtule kaebuse Lilleturu enampakkumise tühistamiseks. Kohus võttis kaebuse 8. jaanuaril menetlusse ja peatas lilleturu enampakkumise kuni kohtuotsuse jõustumiseni, teatas advokaadibüroo.

Eiche sõnul on lubamatu olukord, kus teatud ettevõtted otsivad linna peal lilleturule lillemüüjad juba praegu, nagu oleks võitja ette teada. «16. jaanuarile määratud enampakkumine jääb nüüd ära, sest kohus on enampakkumise toimumise peatanud ja turul kauplemiseks enampakkumise läbiviimise kavatsus kui seadusel mittepõhinev tegevus on vaidlustatud kohtus,» märkis Eiche.

Viru tänava lilleturg on üks viiest Tallinna munitsipaalturust lisaks Nõmme turule, Mustamäe turule, kalaturule ja Lasnamäe turule. Turgude tegevust korraldab Tallinnas asutus Tallinna Turud. Lilleturul on lubatud ainult lillede müük.

Tallinna linn plaanis anda Viru tänava lilleturu müügikioskid rendile ükshaaval suulisel enampakkumisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles