Kuusakoski haisuprobleem sai lahenduse

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gaasi väljapumpamine vanametalli hulka sattunud mahutist.
Gaasi väljapumpamine vanametalli hulka sattunud mahutist. Foto: Kuusakoski

Kuusakoski Tallinna teenindusplatsilt vanametalli koormast avastatud lekkinud mahuti, millest levis ebameeldivat lõhna, on gaasist tühjaks pumbatud ning balloon läbi pestud.

Kuusakoski Tallinna teeninduspunkti territooriumil avastati 8. jaanuaril lekkiv gaasimahuti, mis oli peidetud vanametalli konteinerisse metallijäätmete alla. Seetõttu jäi ka metallijäätmete vastuvõtmisel märkamata, et mahuti sisaldas gaasi. Terveid, ilma lahtise avata balloone Kuusakoski ohutuse eesmärgil vastu ei võta.

Kuusakoski keskkonnaspetsialisti Tanel Tälli sõnul hakkas haisu lekkima jäätmete alla peidetud mahuti tõstmisel laadimismasinaga ning tugeva tuule tõttu levis hais ettevõtte territooriumilt kaugemale. «Koostöös keskkonnainspektsiooni ja päästeametiga leiti kiiresti lekke allikas, evakueeriti inimesed ning tuvastati gaasi liik,» rääkis Tälli. «Ehkki otsest mürgistusohtu inimeste tervisele ei olnud ning päästeamet sulges lekkiva mahuti, levitas maha valgunud vedelik tugevat haisu veel ka sama päeva õhtul ning samuti järgmisel päeval, 9. jaanuaril.»

Eile hommikul pumpasid ohtlike jäätmete käitleja EcoPro AS töötajad vedeliku kinnistesse mahutitesse ja pesid ballooni läbi. Kuusakoski Tallinna teeninduspunkt oli ohutuse kaalutlustel eile kuni lõunani suletud. Vanametalli hunnikusse sattunud vedelik on praeguseks kõrvaldatud ning ohtu inimeste tervisele ja keskkonnale ei ole.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles