Gustav Adolfi gümnaasium loobus katsetest esimestesse klassidesse (1)

Kadi Raal
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gustav Adolfi gümnaasiumi (GAG) õppehoone. Alates 2018/2019 õppeaastast GAGi esimestesse klassidesse enam katseid ei toimu.
Gustav Adolfi gümnaasiumi (GAG) õppehoone. Alates 2018/2019 õppeaastast GAGi esimestesse klassidesse enam katseid ei toimu. Foto: Tairo Lutter

Alates 2018/2019 õppeaastast Eesti ühte tugevamasse kooli ehk Gustav Adolfi gümnaasiumi (GAG) esimestesse klassidesse enam katseid ei toimu.

«See, et kaotada katsed esimesse klassi, oli kooli enda soov. Me ei pea õigeks lasteaiaealiste laste testimist esimesse klassi astumiseks ning sellega ühtlasi üksikute kesklinnakoolide ühiselt kunstlikult tekitatud koolikohtade defitsiidi tekitamist,» ütles ERRi uudisteportaalile kooli direktor Hendrik Agur.

Direktor lisas, et GAG otsustas olla teistele koolidele suunanäitaja ning avaldas lootust, et katsed esimestesse klassidesse kaovad peagi ka teistest koolidest.

Direktori sõnul tuleb linnas tegeleda sellega, et kõik kodulähedased koolid oleksid tugevad, usaldusväärsed ja hea mainega.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles