Fotod: Paks Margareeta saab pooleteise aastaga täiesti uue näo

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Paksu Margareeta suurtükitorn koos seal asuva Eesti Meremuuseumi püsiekspositsiooniga suletakse 31. jaanuaril ning arendatakse järgneva pooleteise aasta jooksul kaasaegseks muuseum-külastuskeskuseks.

Enne seda ärgitab meremuuseum aga külastama veel avatud püsinäitust kõiki, kes seda mingil põhjusel viimastel aastakümnetel veel teinud ei ole. Uus perekeskne ja elamuslik ekspositsioon Paksus Margareetas viib külastaja põnevasse merekaubanduse ja laevaehituse maailma.

SA Eesti Meremuuseumi juhatuse liige Urmas Dresen avaldas mõned saladused, mida 2019. aasta suvel näha saab: «Suurim üllatus on «rütmiline näitus», kus teatud aja tagant võtab ruumi üle audiovisuaalne keskkond, mis annab edasi meremaailma keskkonna ja tegelaste emotsiooni.

Lahendused annavad edasi näiteks mis tunne oli olla keskaegse koge pardal tormisel Läänemerel; ruumiline visualiseering Tallinna sadama arengust kalasadamast Zaha Hadidini; mis toimub tegelikult Tallinn-Helsingi laevade kaptenisillal ja kuidas toimib moodne navigeerimine – interaktiivne 360 kraadi vaade, kus asub Eesti «laevastik» maailmameredel just praegu reaalajas,» rääkis Dresen.

Digitaalseid ja käed-külge lahendusi on planeeritud üle neljakümne.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles