Tallinn tühistas kesklinna ja vanalinna jäätmete käitlushanke

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ragn-Sells prügiauto
Ragn-Sells prügiauto Foto: Sille Annuk

Tallinna linn tunnistas kehtetuks kesklinna ja vanalinna veopiirkondadest kogutud jäätmete käitlemise hanke, mille ainsaks pakkujaks oli Ragn-Sells AS.

Hankel pakutud biolagunevate jäätmete käitlemise hind oli selgelt kõrgem võrreldes konkurentidega, kelleks on Tallinna Jäätmete Taaskasutuskeskus või Väätsa prügila. Eesmärgiks oli hankemenetluses turukonkurentsi ärakasutamine ja soodustamine, kuid ühe pakkuja osalemine hankemenetluses ei võimalda hankijal tagada konkurentsi efektiivset ärakasutamist ning kasutada rahalisi vahendeid säästlikult ja otstarbekalt, teatas linnavalitsuse pressiteenistus.

Tallinna keskkonnaamet alustab lähipäevil uue käitlushanke korraldamisega ning arvestades, et riigihankega tellitava teenuse pakkujaid on turul rohkem kui üks, on tõenäoline, et uue riigihanke korraldamisega on võimalik tagada konkurentsi efektiivsem ärakasutamine.

Kesklinnas tekib umbkaudu 11 200 tonni ning vanalinnas 4900 tonni olmejäätmeid aastas. Kesklinna piirkonnas katkes korraldatud jäätmevedu 2017. aasta mais, kui Ragn-Sells AS ütles linnaga sõlmitud hankelepingu üles. Vedu on korraldamata ka vanalinna piirkonnas. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles