Fotod: Õismäe jäätunud tiigilt päästeti lennuvõimetu luik

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna päästeti koostöös päästeameti, Eesti Metsloomaühingu ja Haabersti linnaosa valitsusega Õismäe tiigilt luik, kes oli jäätunud veekogult võimetu minema lendama. Luik toimetati metsloomaühingu hoiukodusse.

Haabersti linnaosa vanema Marek Jürgensoni sõnul oli luik ületoidetud ega olnud enam võimeline lendama. «Tänu tähelepanelikele kodanikele ja päästeameti abile viisid Eesti Metsloomaühingu esindajad lennuvõimetu linnu hoiukodusse, kus teda jälgitakse ja kontrollitakse tema toitumist. Peale dieeti, kui luik suudab jälle lennata, lastakse ta tagasi loodusesse,» ütles Jürgenson.

«Kui veelinde toidetakse saia ja muu neile mittesobilikuga, siis on oht, et linnud muutuvad lisatoidust sõltuvaks ja neil kaob ära rändeinstinkt. Tegelikult teevad inimesed linde toites neile pigem kahju kui kasu. Linnud saavad omapäi hakkama ja seda paremini kui me arvata oskame,» ütles Jürgenson.

Seetõttu palub linnaosavalitsus veelinde mitte toita. «Oleme paigaldanud Õismäe tiigi äärde ka lindude toitmist keelavad sildid, aga kahjuks ei ole need tulemust andnud ja linde toidetakse endiselt. Seekord lõppes selle luige jaoks kõik hästi ja loodan, et inimesed õpivad sellest ning Õismäe tiigil enam linde ei toida,» jätkas Jürgenson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles