Tallinn saab Vesipapi, Vihitaja ja Meriski tänava

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tallinna linnavalitsus

Tallinna linnavalitsus määras täna Kristiine linnaosas Lilleküla asumis Mustamäe tee 69 kinnistu ja lähiala detailplaneeringu alusel Vesipapi tänava, Vihitaja tänava ja Meriski tänava nime.

Nimekomisjon arutas nende tänavate nimeküsimust 2015. aasta 24. novembri koosolekul. Kuna piirkonnas on enamasti linnunimelised tänavad, otsiti seekordki uusi nimesid sellest valdkonnast. Valikusse jäid Linnu teelt Löwenruh’ tiigi lähedusest algavale tänavale Vesipapi nimi ja põhjapoolsele Algi tänavalt perspektiivsele Vesipapi tänavale suunduvale tänavale Meriski nimi, seisab linnavalitsuse korralduse eelnõus. Lõunas asuva Tildri tänavaga seonduvalt valiti selle lähedusse planeeritavale tänavale Vihitaja nimi, kuna vihitaja ehk jõgitilder on samuti kurvitsaliste sugukonda kuuluv liik.

Eeltoodust tulenevalt esitas nimekomisjon linnaosa valitsusele kooskõlastamiseks Vesipapi tänava, Vihitaja tänava ja Meriski tänava nime.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles