Ridi-radi-ralla: lumevaip rõõmustas noori suusafänne

Sander Punamäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eestimaa talved on viimastel aastatel kesised olnud, kuid täna valitsesid Nõmmel peaaegu ideaalsed olud talverõõmude nautimiseks.

Kolmapäeval, kui väljas oli tunnetuslikult -19 kraadi, ütlesid tallinlased, et ilmal pole viga midagi. Ainult lund võiks rohkem olla. Täna oli juba soojem ja lundki mõne päeva tagusest rohkem. Ehk naudivad täna tudengid ja koolilapsed Nõmmel talverõõme, mida tänavune talv on vähe võimaldanud.

Nõmme lumeparki jõudes jäi esimesena silma kamp sinisesse riietatud mehi, kes lõbusalt Martini Astit käest-kätte edasi andsid. «Meil on täna uue traktori liigud,» põhjendasid lumepargi töölised. Õuel seisis uhke lumetraktor ehitud sahaga. 

Kui kõige suurem nõlv oli inimestest tühi, siis väikesel harjutusnõlval liuglesid eratreenerite pilgu all kaks väikest suusafänni. Kõrvalt jälgis neid terasel pilgul tüdrukute vanem õde. «Ega nad veel Kelly Sildarut ei jälgigi, neile lihtsalt meeldib see ala,» ütles ta. 

Kuueaastane Laura ütles, et tema mäest alla suusatada ei karda. «Kelgutamine on lihtsam, aga kui sa hakkad suusatama, on lõbusam,» ütles Laura. 

Mäemeister Tanel, kes parasjagu piirdevõrke üles seadis, märkis, et nädalavahetusel tuleb mäele ilmselt paarsada inimest. «World Snow Day ehk maailma lumepäev on nädalavahetusel, äkki paar-kolmsada inimest tuleb  ära,» ütles Tanel.

Tingimused on Taneli sõnul peaaegu ideaalsed. «Veidi rohkem külma ja päikest, siis oleks ideaalne.»

Kõik õue talvevõlusid nautima!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles