Legod vallutavad Rocca al Mare keskuse

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna avati Rocca al Mare kaubanduskeskuses LEGO® festival, kus saab Eestis esmakordselt näha sadadest tuhandetest Lego klotsidest ehitatud inimsuuruses kujusid.

Cityconi poolt esitletav rändnäitus on disainitud spetsiaalselt Legolandi jaoks ja seda on võimalik näha Rocca al Mare keskuses ligi kolme nädala vältel. Festivalil saab vaadata populaarsete multikate ja filmide tegelaskujusid, loomi ja nukke, aga ka professionaalse Lego ehitaja ja koomiku Dirk Denoyelle kokkupandud Lego näitust tuntud inimestest ja tegelaskujudest.

 «Meelelahutus kuulub juba ammu kaubanduskeskuse argipäeva, aga inimeste üllatamine on üha keerukam. Lego festival on Eestis unikaalne, midagi sellist pole varem tehtud,» rääkis Rocca al Mare ja Kristiine keskust haldava Cityconi Baltimaade äridirektor Mati Pops.

Festivali näituse ekspositsioon koosneb sadadest tuhandetest Lego ehitusklotsklotsidest ja kaalub üle 1000 kilogrammi.

Kujude kokku panemiseks kulus üle 2000 tunni. «See tähendab, et kui üks oskaja inimene hakkaks neid kujusid üksinda kokku panema, siis tal kuluks selleks kolm kuud,» ütles Lego festivali avanud Venno Loosaar.

Festivali avaüritus toimub sel nädalavahetusel. Siis on laste päralt suured Lego klotsialad, toimuvad võistlused Loosaare eestvedamisel ja loositakse välja sadu Lego poolt väljapandud auhindu.

Kell 11 avatakse mängualad ja aatriumis algab registreerumine Lego mängudele. Kella 12-19 toimuvad mängualadel Lego võistlused

Lego festival on külastajatele avatud 4. veebruarini, seejärel pakitakse kõik kujud ja klotsid taas kokku ning näitus liigub edasi Soome Iso Omena kaubanduskeskusesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles