Tallinn hakkab maksma matusetoetust 250 eurot

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Luik

Tallinna linnavolikogu võtab lähiajal vastu täiendatud määruse «Sotsiaaltoetuste maksmise tingimused ja kord», millega kehtestatakse universaaltoetusena ka matusetoetus.

Abilinnapea Tõnis Mölderi sõnul saab matusetoetuse suurus olema 250 eurot. «Kui varem oli võimalik taotleda matuste korral ainult sissetulekust sõltuvat toetust, siis sellest aastast on matusetoetus lisatud universaaltoetuste alla. See tähendab, et matusetoetust saavad taotlema hakata kõik, kes korraldavad matust isikule, kes lahkus meie hulgast alates 1. jaanuarist 2018 ning kelle viimane elukoht rahvastikuregistri andmetel oli Tallinn,» lausus Mölder.

Mölderi sõnul saab taotlusi esitada kolme kuu jooksul ning seda ka tagasiulatuvalt kolm kuud alates toetuse maksmise algusest. «Kõigi eelduste kohaselt jõuab määrus linnavolikogule kinnitamiseks 8. veebruaril ning seejärel hakkab linn maksma nõuetekohase taotluse esitanud inimestele toetust kümne tööpäeva jooksul,» ütles abilinnapea.

«Kahtlemata ei kata toetus kõiki matustega seotud kulusid, sest korraldamine on niigi kulukas ja keeruline, kuid kindlasti on toetus siiski raskel ajal abiks,» lisas Mölder.

Toetust saab taotleda, viies taotluse lahkunu elukohajärgsesse sotsiaalhoolekande osakonda või Tallinna perekonnaseisuametisse või saates selle nimetatud asutustesse posti või digitaalselt allkirjastatud e-kirja teel. Taotluse vormi saab Tallinna kodulehelt alates veebruari algusest.

Koos taotlusega tuleb esitada surma tõendav dokument. Taotluse allkirjastamisega kinnitab taotleja, et korraldab matused ja kannab tsiviilõiguslikku vastutust teiste isikute toetuse taotlemise õigusega isikute ees. Toetuse taotleja elukoht ei pea rahvastikuregistri andmetel olema Tallinna linn.

Kui toetust taotleja ei ole surnuga sugulane või tema elukoht rahvastikuregistri andmetel ei ole sama surnu viimase elukohaga, märgitakse taotluses, miks taotleja matused korraldab. Sotsiaalhoolekande osakondadel ja Tallinna perekonnaseisuametil on õigus nõuda matuste korraldamise kohta täiendavaid tõendeid. Matusetoetus makstakse kümne tööpäeva jooksul alates nõuetekohase taotluse esitamisest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles