Nädalavahetus möödub jõulukuuskede põletamise tähe all

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuleskulptuurid ja kuuselõke Lasnamäel.
Tuleskulptuurid ja kuuselõke Lasnamäel. Foto: Eero Vabamägi

Laupäeval süüdatakse jõulukuuskedest tehtud skulptuurid Mustamäel, pühapäeval pannakse kuuseskulptuuridele tuli otsa kesklinnas.

Laupäeval, 27. jaanuaril korraldatakse Mustamäel XV valgusfestival, kus vanadest jõulupuudest saavad uskumatult põnevad tuleskulptuurid. Pühapäeva, 28. jaanuari õhtul läidavad Kesklinna ja Kristiine linnaosa juhid lastestaadionile jõulukuuskedest püstitatud skulptuurid, teatas linnavalitsuse pressiteenistus.

Mustamäel toimub iga-aastane tulepidu kultuurikeskuse Kaja lähistel oleval staadionil (Vilde tee 120) kell 18. «Kutsun kõiki rahvusmustritest inspireeritud tuleskulptuure, suurt kuuselõket, tuletantsijate esinemist, trummi-show᾿d ja muud nautima,» ütles Mustamäe linnaosavanem Lauri Laats. «Peame Eesti juubeliaasta auks maha ühe vägeva peo! Hoolimata sellest, kas kraadiklaas on olnud sügavas miinuses või kerges plussis, on mustamäelased seda pidu alati oodanud ja rõõmuga kaasa löönud. Usun, et nii on ka tänavu.»

Kesklinna ja Kristiine suur ühine valgusetendus pealkirjaga Talvetuli leiab aset Suur- ja Väike-Ameerika tänava vahelisel lastestaadionil nn superministeeriumi taga. Linnaosade elanikelt kogutud vanadest jõulukuuskedest valmistatud uhked tuleskulptuurid süüdatakse kell 18. Tuleskulptuurid viitavad Eesti juubeliaastale ja nii Kesklinna kui ka Kristiine linnaosa jaoks olulisele südamekujundile. Skulptuurid rajatakse kunstnik Põvvat Kama kavandite järgi MTÜ Valgusfestival ja Kaitseliidu Tallinna malevlaste abil. Show tõotab pakkuda mitmekülgset elamust, sest üles astuvad Viljandi Drumlab trummarid ja Kelfirius Tuleteater. 

Haaberstis toimub tulepidu laupäeval, 3. veebruaril kell 16.30 Õismäe tiigi promenaadil. Meeleolu loob Kirss Garden, kohal on tuleartistid ja avatud on tegevuste ala noortele. Süüdatakse tuleskulptuur, mis on pühendatud Eesti Vabariigi 100. aastapäevale, ei puudu ka üllatused. Õhtu lõpetab ilutulestik. Kella 16–18 toimuvad käsitöö töötoad ja käsitöönäitus Haabersti sotsiaalkeskuses (Õismäe tee 24).

Tänavusele kuuskede põletamise riitusele paneb tulise punkti Põhja-Tallinn 17. veebruaril  Kalarannas – ühtlasi tähistatakse üritusega kollase maakoera aasta algust. Linnaosa inimeste toodud kuuskedest valmistatud suur tuleskulptuur ja lõke süüdatakse kell 18. Pidu saab alguse juba kell 15 koera-aasta teemalise töötoa ja mininäitusega, telgis tegutseb šamaan.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles