Tallinna tänavatele puistati 180 tonni soola

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Libedusetõrjeks teele puistatud kloriidigraanulid.
Libedusetõrjeks teele puistatud kloriidigraanulid. Foto: Ants Liigus

Tänavakoristusfirmad töötasid möödunud ööpäeval Tallinnas täiel võimsusel, puistates tänavatele 180 tonni kloriide ja 12 tonni sõelmeid.

32 labidameeste brigaadi kokku 73 inimesega hooldasid ühissõidukite peatuste ootealasid, treppe ja ülekäike ning puhastasid restkaevude pealseid, võimaldamaks sadevee äravoolamist. Vanalinnast ja kesklinnast veeti välja 525 kuupmeetrit lund, teatas linnavalitsuse pressiteenistus.

Kolmapäev algas tuisuga ning lõppes vihmasaju ja sulailmaga, mis omakorda tekitas pärastlõunaseks tipptunniks Tallinna tänavatele ning eelkõige kõnniteedele üsnagi ekstreemsed liiklusolud.

Abilinnapea Tõnis Mölderi sõnul oli kommunaalameti lepingupartneritel lume- ja libedusetõrje tööde tegemiseks möödunud ööpäeval töös 38 sahk-puisturit ja 24 multifunktsionaalset traktorit. «Kuigi soe vihm sulatas lume, on ilm jätkuvalt heitlik ning miinuskraadide tekkimisel võivad liiklusolud muutuda ohtlikuks,» ütles Mölder.

Ilmaprognoos lubab järgmist lumeüllatust ja miinuskraade 31. jaanuariks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles