Tallinn ei jõudnud lasteaednike ja huvijuhtidega palgas kokkuleppele

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lasteaed.
Lasteaed. Foto: Marko Saarm

Abilinnapea Vadim Belobrovtsevi läbirääkimised linna eelarvest palka saavate lasteaednike, huvikoolide juhtide, pedagoogide ja õpetajate abide esindusorganisatsioonidega ei andnud neljapäeval tulemust.

Kui Tallinna kooliõpetajate palga alammäär tõusis juba jaanuarist 9,5 protsenti ehk seniselt 1050 eurolt 1150 euroni ning koolijuhtide palk keskmiselt 9 protsenti, siis teiste haridustöötajate palka soovib linn tõsta alates septembrist. 

Belobrovtsev märkis, kui kooliõpetajate palgatõusu osas jõuti palgaläbirääkimistel kokkuleppele, siis ülejäänud linna eelarvest palka saavate haridustöötajate osas läbirääkimised veel jätkuvad, edastas linnavalitsuse pressiteenistus. «Kindlasti ei jää ka see kokkulepe saavutamata, meie ettepanek on korrigeerida need samas mahus alates uuest õppeaastast,» ütles Belobrovtsev.

Vastavalt kokkuleppele on 1. jaanuarist klassiõpetaja, põhikooli aineõpetaja, gümnaasiumi aineõpetaja, õpiabirühma õpetaja, kutseõppeasutuse üldharidusainete õpetaja, kutseõpetaja ning üldhariduskooli pedagoogi töötasu alammäär 1150 eurot kuus.

Põhikooli ja gümnaasiumi direktori töötasu alammäär kuus on lähtuvalt õpilaste arvust. Kuni 350 õpilasega koolis 1675 eurot; 351–700 õpilasega koolis 1860 eurot; 701–900 õpilasega koolis 2045 eurot; üle 900 õpilasega koolis 2230 eurot. Tallinna Kadaka Põhikooli, Ristiku põhikooli, Laagna lasteaia-põhikooli, Tondi põhikooli, Lasnamäe põhikooli ja Tallinna Heleni Kooli direktori töötasu alammäär on 1860 eurot kuus. Munitsipaalkutseõppeasutuse direktori töötasu alammäär on 2230 eurot kuus.

Neljapäeval toimunud palgaläbirääkimistel osalesid abilinnapea Belobrovtsev, haridusameti juhataja Andres Pajula, hariduskorralduse osakonna juhata Marika Pettai, eelarve osakonna juhataja Nele Matsutsa, Tallinna alusharidusjuhtide ühenduse esindaja Silvi Suur, Tallinna koolijuhtide ühenduse esindaja Raino Liblik, Tallinna koolmeistrite nõukoja esindaja Imbi Viisma, Tallinna õpetajate ametiühingu esimees Annemai Annijerv ja Eesti Haridustöötajate Liidu (EHL) juhatuse liige Karin Klemmer.

Viimati kasvasid üldhariduskoolide, huvikoolide ja kutseõppeasutuse pedagoogide palgad möödunud aasta 1. septembrist, mil töötasu alammäär tõusis 1050 euroni, märkis linnavalitsuse pressiteenistus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles