Noor mõrvar mõisteti aastateks vangi

Liis Velsker
, päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kirill Kopeikin kohtus.
Kirill Kopeikin kohtus. Foto: Liis Treimann

Harju maakohus mõistis täna mõrvas süüdi ja määras üheksa aasta pikkuse vangistuse 19-aastasele Kirill Kopeikinile.

Varem varguste eest kriminaalkorras karistatud Kopeikinile lisandus ärakandmata karistuse võrra veel kaks kuud ja neli päeva vangistust. Kopeikin tunnistas end mõrvas süüdi.

«Kuigi olen mõrva toimepanemise eest taotlenud kohtult mõnevõrra rangemat karistust, olen aga igati rahul sellega, et kohus nõustus prokuratuuri seisukohaga kvalifikatsiooni osas, leides, et tegu oli mõrvaga,» kommenteeris ringkonnaprokurör Merike Tikk. Prokuröri sõnul käis kohtuistungitel peamine vaidlus selle üle, et kas tegemist oli provotseeritud tapmise, tapmise või mõrvaga. Prokurör küsis Kopeikinile 14-aastast vangistust.

Kopeikinil tuleb kohtuotsuse edasikaebamise soovist teatada seitsme päeva jooksul.

Kriminaalasja materjalide järgi viibis Kopeikin mullu 26. mai õhtul koos ohvriga Paldiskis Rae tänaval asuvas korteris kuni nende vahel tekkis tüli.

Seejärel läksid mõlemad mehed õue, kus Kopeikin lõi kannatanut kiviga vastu pead. Löögi tagajärjel kaotas mees teadvuse ja kukkus maha. Sellele vaatamata jätkas Kopeikin maas lamava mehe löömist rusikate ja jalgadega. Vigastada saanud mees viidi haiglasse, kus ta suri poolteist kuud hiljem.

Põhja prefektuuri kriminaalbüroo juht Urmet Tambre ütles, et kriminaalpolitseinikud selgitasid kiiresti välja kuriteos kahtlustatava, keda hakati kohe otsima. «Väikesele linnale omaselt levis üsna pea kohalike elanike seas jutt, et politsei otsib taga kohalikku 19-aastast Kirilli. Oli selge, et noormees varjab end ja on abi saamiseks pöördunud sõprade poole,» lausus ta. Tambre märkis, et inimesed võivad kriisiolukordades käituda ettearvamatult, mistõttu oli oluline kahtlusalune võimalikult kiiresti leida, et ta ennast või teisi enam ohtu ei seaks. Samal päeval südaöö paiku peeti kuriteos kahtlustatav noormees kinni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles