Prokuratuur lõpetab kelmuses süüdistatud Savitski kriminaalasja

Kadi Raal
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väravavaht Daniil Savitski.
Väravavaht Daniil Savitski. Foto: Tallinna JK Kalev

Täna toimus Harju maakohtus teine eelistung Stanislav Borodini ja Daniil Savitski üle, keda süüdistatakse kelmuse toimepanekus. Lisaks sellele on meestele esitatud süüdistus prostitutsioonile kaasaaitamises.

Mullu augustis pidasid politsei kiirreageerijad Tallinnas jõuvõtetega kinni Delta Property OÜ omanikud on Borodini ja Savitski, keda kahtlustatakse kaitsetutelt inimestelt, sealhulgas lastelt ja invaliididelt, korterite ja raha välja petmises.

Süüdistuse kohaselt ostsid mehed OÜ Delta Property nimele võlgnikele kuulunud korteriomandid. Mehed valisid meelega välja sotsiaalselt vähekindlustatud inimesed, kes ei osanud reaalselt asjaolusid hinnata.

Pärast seda, kui oli toimunud enampakkumine ning kohtutäitur oli korteriomanikule selle tulemi jäägi pangakontole üle kandnud, vormistasid Borodin ja Savitski endise korteriomanikuga näilise üürilepingu, mille alusel kanti kohtutäiturilt saadud raha hoopis OÜ Delta Property arvelduskontole.

Lisaks sellele on kohtueelsel uurimisel tuvastatud, et mehed andsid ühele naisele kasutada ruumi, eelnevalt teades, et viimane hakkab seal intiimteenuseid osutuma ning saadud rahast neile üüri maksma.

Algselt saatis Põhja ringkonnaprokuratuur süüdistusakti kohtusse üldmenetluse korras, kuid läbirääkimiste käigus jõudsid prokurör, süüdistatavad ja nende kaitsjad kompromissini. 

Tänaseks on Savitski hüvitanud kahele kannatanule tekitatud kahju täies ulatuses, kokku ligi 28 000 eurot. Sel põhjusel asus prokuratuur seisukohale, et tema suhtes võib menetluse lõpetada oportuniteedi põhimõttel, määrates talle rahalise kohustuse 18 000 eurot, mille ta peab tasuma viie kuu jooksul. Juhul, kui ta jätab määratud kohustuse täitmata, uuendatakse tema suhtes menetlust.

Sama seisukoht on ka firma osas, mille nimele oli ostetud kinnisvara. Ka OÜ-le palub prokuratuur määrata rahalise kohustuse 12 000 euro ulatuses.

Stanislav Borodin viibib endiselt kohtu loal vahi all. Kuna ka tema on nõus kannatanutele tekitatud kahju hüvitama, siis nõustus prokuratuur tema suhtes kokkuleppemenetluse kohaldamisega.

Ringkonnaprokurör Ljudmilla Tokar ütles, et prokuratuurile on alati oluline argument kannatanu huvid. «Kõnealuses kriminaalasjas on kannatanuteks inimesed, kes on jäänud ilma raha ja elukohata. See on minu hinnangul mõjuv põhjus, et leida maksimaalselt kiire lahendus sellele, et kannatanud oma raha tagasi saaksid.»

Prokuratuur esitas vastava taotluse kohtule. Kas kohus nõustub prokuratuuri seisukohaga või mitte, selgub 30. jaanuaril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles