Mustamäe kooli õpetajad on eesti keelega jännis, sama probleem kummitab jätkuvalt ka Maximat (1)

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinnas ei streigi ainsana Kadaka põhikool, kus õpivad hariduslike erivajadustega lapsed.
Tallinnas ei streigi ainsana Kadaka põhikool, kus õpivad hariduslike erivajadustega lapsed. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Eelmisel nädalal külastasid keeleinspektsiooni ametnikud lisaks pealinna Maxima kauplustele ja mitmele muule asutusele ka Tallinna Kadaka põhikooli, kus üheksal töötajal oli puuduliku eesti keele oskuse pärast varasem ettekirjutus.

Paraku selgus kohapeal, et ükski pedagoog ettekirjutust täitnud ei olnud. Ettekirjutuste tähtaega pikendati, kuuele töötajale tehti sunniraha hoiatus, teatas keeleinspektsioon.

Lisaks kontrolliti kahe uue töötaja tegelikku eesti keele oskust, neist ühel tuleb sooritada ametikohal nõutav keeleeksam.

Ametnikud käisid ka Maxima Eesti OÜ Mustamäe teel asuvas kaupluses, et kontrollida viie töötaja eesti keele oskust. Keeleinspektsioonile laekunud kaebus leidis kinnitust: kõigile viiele kaupluse töötajale tehti ettekirjutus sooritada eesti keele eksam.

Jätkus keelekontroll Stroomi Maxima kaupluses, kus esmakontrolli käigus tehti ettekirjutus viiest töötajast neljale, järelkontrolli käigus pikendati kuuest töötajast viie ettekirjutuse tähtaega, samuti tehti viiele kaubandustöötajale sunniraha hoiatus. Üks töötaja oli ettekirjutuse täitnud.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles