Ülesõidul rööbastele kinni jäänud auto sai rongilt löögi (7)

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Harjumaal Kulli ülesõidul sai rööbastele kinni jäänud sõiduk löögi kaubarongilt. Enne õnnetust võttis juht ise häirekeskusega ühendust.

Õnnetus juhtus kell 14.49 Harjumaal Lagedil Kulli ülesõidul, teatas Põhja prefektuur. Politsei täpsustuse kohaselt hakkas sõiduauto ületama raudteed, kui talviste teeolude tõttu libises raudteele ja jäi rööbastele kinni. Juht tuli autost välja ja helistas ise hädaabinumbril 112.

Häirekeskuse pressiesindaja kinnitas, et kell 14.45 helistas hädaabinumbrile 112 sõiduauto juht, kes andis teada, et tema sõiduk on raudteerööbastele kinni jäänud. Esialgse info kohaselt oli mees sõidukist väljas ja tema elu ohus ei olnud. Kahjuks ei osanud mees oma sõiduki täpset asukohta päästekorraldajale öelda ja helistaja asukoha automaatne positsioneerimine koheseid tulemusi ei andnud.

Helistamise hetkel nägi mees sõidukile lähenevat rongi, mille juhil kokkupõrget ära hoida ei õnnestunud.

Politsei kinnitusel oli 20-aastane autojuht kaine.

Häirekeskuse Põhja keskuse juhi Anne-Liis Taalmanni sõnul on abivajaja asukoha väljaselgitamine määrava tähtsusega. «Kui me ei tea abivajaja asukohta, ei ole päästekorraldajal võimalik abi välja saata. Me analüüsime selle juhtumi tagamaid, et mõista, kas me oleks saanud midagi teha teisiti.»

Ühtlasi paneb keskuse juht kõigile liiklejatele südamele, et teeolud on keerulised ja liikluses tuleb olla äärmiselt ettevaatlik.

Kell 15.30 oli ülesõit puhastatud ning rongiliiklus taastunud.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles