Tehissaarte planeering liigub visalt võiduka lõpu poole (8)

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogulane Märt Sults jagas Põhja-Tallinna valitsuse saalis selgitusi tema algatusel kavandatavate tehissaarte kohta.
Riigikogulane Märt Sults jagas Põhja-Tallinna valitsuse saalis selgitusi tema algatusel kavandatavate tehissaarte kohta. Foto: Eero Vabamägi

Riigikogulase Märt Sultsi algatatud tehissaarte detailplaneeringu menetlus kestab juba üheksandat aastat ning eilegi pikenes menetlus ühe kodaniku soovil jälle mitme kuu võrra.

Nimelt oli eile planeeringu avalikustamise järgne avalik arutelu. Avalikustamisel oli esitatud kaks keskkonnaalast ettepanekut. Üks, Tallinna Sadama esitatu, sai lahenduse juba enne arutelu algust. Teise pöördumise andis sisse üks eraisik, kes tõenäoliselt polnud vaevunud planeeringuga tutvuma, sest kõik tema soovid olid tegelikult planeeringu menetlemise eri etappides juba täidetud. Nii näiteks tegi ta ettepaneku kaasata menetlusse linnuspetsialistid. Seda tehti aga juba detailplaneeringu eskiisi koostamise faasis ning just Tallinna Linnuklubi esindajate ettepanekul rajatakse tehissaarte kõrvale ka lindudele mõeldud saar.

Üks variant Märt Sultsi tehissaartest või kultuurilaidudest, mille suurim ja tähtsaim osa on ärisaar. Selle kõrvale jäävad moodsa kontserdisaaliga kultuurisaar ning mõnusaks ajaveetmiseks mõeldud peresaar. Hiljem lisandus plaanidesse veel neljas, lindudele mõeldud saar.
Üks variant Märt Sultsi tehissaartest või kultuurilaidudest, mille suurim ja tähtsaim osa on ärisaar. Selle kõrvale jäävad moodsa kontserdisaaliga kultuurisaar ning mõnusaks ajaveetmiseks mõeldud peresaar. Hiljem lisandus plaanidesse veel neljas, lindudele mõeldud saar. Foto: OÜ Ars Projekt
Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles