Tumedanahalisi noormehi bussis rünnanud purjutaja sai tingimisi vangistuse (6)

Kadi Raal
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sander Ilvest

Kohus määras kiirmenetluse korras tingimisi vangistuse mehele, kes teisipäeva õhtul ründas bussis kaht Nigeeriast pärit noormeest. 

30. jaanuari õhtul tungis alkoholijoobes 30-aastane mees Tallinnas Sõle tänaval liinibussis kallale kahele Nigeeria kodanikule vanuses 21 ja 26 eluaastat ning ähvardas neid noaga.

Süüdistuse kohaselt lõi Anton ühte kannatanut jalaga vastu rindkeret ning mõlema käe rusikaga korduvalt vastu rindkere ja pea piirkonda. Seejärel haaras ta teisel kannatanul juustest. Kui kannatanud väljusid bussist Tallinnas Sõle tänaval asuvas Ehte bussipeatuses, haaras korrarikkuja enda taskust noa ja ähvardas neid.

Kesklinna politseijaoskonna ennetus- ja menetlustalituse juht Jelena Mirošnitšenko ütles, et korrarikkuja peeti kiiresti kinni tänu julgetele inimestele, kes sekkusid olukorda, abistasid kannatanuid ja pidasid korrarikkuja politsei saabumiseni kinni. 

Kinnipeetud mees toimetati politseijaoskonda, kus hiljem kuulati ta kriminaalasjas kahtlustatavana üle.

Täna jõudis kõnealune kriminaalasi kiirmenetluses kohtusse. Mehele esitati süüdistus avaliku korra raske rikkumise toimepanemises.

«Kuigi süüdistatav tunnistab oma süüd ja kahetseb, olen siiski seisukohal, et süüdimõistmisel peab Antonile osaliselt reaalse vangistuse määrama,» sõnas Harju maakohtus toimunud kohtuistungil põhja ringkonnaprokuratuuri ringkonnaprokurör Natalja Lebed.

Kohus tutvus kogutud tõenditega, mille alusel tunnistas mehe kuriteo toimepanemises süüdi ning määras karistuseks tingimisi vangistuse. Lisaks sellele peab ta olema 18-kuulise katseaja jooksul kriminaalhooldaja järelevalve all ning täitma kontrollnõudeid. 

Prokuratuur ei saa seadusest tulenevalt kohtuotsust edasi kaevata.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles